Netbetaling: Bankerne ude i kulden

De to største danske banker er kun med på sidelinien, når de danske internet-virksomheder forhandler om et fælles betalingssystem til nettet.

Danmarks største internetmedier og ?virksomheder har i dag på et møde skubbet de største danske banker ud på et sidespor i forhandlingerne om et fælles betalingssystem på internet. Frygten er, at Danske Bank og Nordea, som tilfældet er med Dankortet, med tiden skruer gebyrerne i vejret.

- Før bankerne går med til, at vi får indflydelse på systemet ? både teknologisk og forretningsmæssigt ? forbliver de på et sidespor i opløbet om at blive leverandør af et fælles betalingssystem. Vi er bange for, at bankerne efter, at vi har markedsført deres system for millioner på nettet, begynder at dreje gebyrskruen i vejret, siger bestyrelsesmedlem for Foreningen af Danske Internet Medier (FDIM) og salgsdirektør på Ingeniøren, Søren Queitsch.

Ifølge Søren Queitsch er bankerne dog inde i varmen igen i det øjeblik, de vender positivt tilbage, og giver gruppen indflydelse.

FDIM fungerer som sekretariat for en arbejdsgruppe, der for snart et år siden indledte et arbejde for at få etableret et betalingssystem til de kriseramte gratis-forretninger på nettet. Ud af den store arbejdsgruppe er en høringsgruppe på knap 40 af de største danske internetmedier etableret. Og de har givet hinanden hånd på, at de i fællesskab vil indføre én fælles løsning for mikrobetaling. En fællesløsning, der i den foreløbige plan giver mulighed for at kunne betale for tjenester på online-medier som blandt andet Jubii, Politiken, Jyllands-Posten og Berlingske Tidende og nærværende medie fra sidst i februar 2002. Hvilke ydelser, der skal koste penge, bestemmer de forskellige netmedier selv. Sagen er, at kunderne kan benytte samme betalingssystem hos alle medierne.

Tre inde i varmen
Tre betalingsløsninger er med i det endelige opløb. Den første er en løsning, der stammer fra et samarbejde mellem Sonofon og selskabet PinPay. Den anden fra et konsortium mellem Accenture, Den Norske Bank, Posten Norge og NetAxept, mens den tredje løsning stammer fra Architrade og den danske internetbank Basisbank.

- Hvis vi vælger en af de tre løsninger, er jeg overbevist om, at vi holder vores tidsplan og kommer i luften i februar næste år. Hvis Danske Bank og Nordea vender positivt tilbage, og vi vælger dem, så kan et system først komme op at køre til maj næste år, siger Søren Queitsch.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

14. maj 2025 | Læs mere


Computerworld Summit 2025, København – AI transforming business

Årets uomgængelige konference for dig, der er med til at træffe beslutninger om din organisations teknologiske fremtid, og vil have det samlede overblik over aktuelle tendenser i IT-branchen.

27. maj 2025 | Læs mere


Årets CIO 2025

Vi skal finde Årets CIO 2025 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

03. juni 2025 | Læs mere