Sander støtter elselskabers bredbåndsplaner

Selv om el-kunder og eksperter frygter at det vil påvirke elpriserne, når elselskaberne begynder at udrulle bredbånd i konkurrence med de eksisterende leverandører, så får elselskaberne opbakning af videnskabsminister Helge Sander.

Hovedparten af landets regionale elselskaber er i øjeblikket i fuld gang med at bruge op til 20 milliarder kroner på at udrulle fiberbredbånd landet over i et forsøg på at tage konkurrencen op med de eksisterende spillere på bredbåndsmarkedet.

Selvom både eksperter og elkunder frygter, at elselskabernes planer kuldsejler og regningen havner hos elkunderne, så får bredbåndseventyret nu opbakning fra videnskabsminister Helge Sander.

En ny rapport om udbredelsen af bredbånd fra IT- og Telestyrelsen viser at hver tredje af landets husstande og virksomheder har bredbånd, men at der fortsat er store regionale forskelle i udbredelsen. I den forbindelse siger Helge Sander:

»Selvom det samlet går godt, er der visse områder i Danmark, der ikke er helt på omgangshøjde med resten af landet. Derfor er det godt med den række af lokale og regionale bredbåndsinitiativer, der er taget rundt omkring i landet for at stimulere bredbåndsudviklingen yderligere. En almen bredbåndsinfrastruktur, der giver adgang til hurtig og billig internet, er en væsentlig forudsætning for at realisere regeringens vision om at alle landets regioner bliver en del af det højteknologiske samfund.«

I rapporten opregner IT- og Telestyrelsen ikke mindre end 20 regionale bredbåndsprojekter med elselskaber i spidsen, som er under opsejling ude omkring i landet.

I august advarede Foreningen for Slutbrugere af Energi, der tæller 35 af landets mest energitunge virksomheder, elselskaberne mod at begive sig i kast med bredbåndsprojekter.

»Det skal de ganske enkelt holde sig fra, for de har ikke forstand på det,« sagde formanden for Foreningen for Slutbrugere af Energi, Peter M. Nielsen, der desuden er indkøbschef i Danisco Sugar, den gang til ComON.

I juni lød der også skarpe advarselsord fra teleanalytikeren John Strand.
»Hvis de har tilstrækkeligt dybe lommer, så kan det godt være nogle enkelte af elselskaberne kan få en god forretning ud af det. Men i bund og grund er det her kun en våd drøm hos elselskaberne, fordi de har tjent en masse penge på deres el-monopoler, som de ikke ved hvad de skal bruge til nu,« fastslog John Strand.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2025: Her er truslerne – og sådan beskytter du dine kritiske data

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

19. august 2025 | Læs mere


Cyber Security Summit 2025 i Jylland

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

21. august 2025 | Læs mere


AI i det offentlige: Potentiale, erfaringer og krav

Hør erfaringerne med at anvende AI til at transformere og effektivisere processer i det offentlige – og med at sikre datakvalitet, governance og overholdelse af retningslinjer.

27. august 2025 | Læs mere