Artikel top billede

Trådløst internet har fået luft under vingerne

Lufthansa melder om stor interesse for trådløst internet på sine langdistance-fly.

I starten af december gik Lufthansa i luften med et nyt tilbud om hurtigt trådløst internet på udvalgte transatlantiske ruter. Nu er den gratis introduktionsfase afsluttet og Lufthansa har gjort status. Projektet betegnes som en succes. I gennemsnit bliver der downloadet 2,35 GB og uploadet 250 MB pr. flyvning. Lufthansa fortæller ikke, hvor mange passagerer der i gennemsnit bruger servicen, men der er store forventninger til Flynet.

I løbet af det kommende år skal det nødvendige udstyr installeres på stort set alle selskabets langdistancefly. Den tyske flygigant har indgået en aftale med Panasonic Avionics om det nye system, der skulle være det første af sin art i verden. Teleselskabet Deutsche Telekom leverer internet-forbindelsen over skyerne.

Allerede i 2004 startede Lufthansa sit første pilotprojekt sammen med Boeing, Connexion, hvor de flyrejsende kunne surfe på nettet ombord. Men Boeing fandt aldrig en fungerende forretningsmodel for sin mobile internet-tjeneste og den blev opgivet i 2006.

Det var en stor fiasko for Lufthansa, som allerede havde ombygget 69 af sine fly med Connexion-udstyr.

Nu forsøger Lufthansa så igen med en kombination af satellit-antenner og trådløse basisstationer i flyets kabine.

Flynet tilbyder en maksimal download-hastighed på 10 megabit i sekundet og 500 kbit/s upload. Det koster 20 euro for en FlyNet-dagsbillet eller 11 euro for en time. Man kan også købe 10 minutter for 1,80 euro.

Hvis man køber en dagsbillet, kan man også bruge den i lufthavnen, hvis den er udstyret med hotspots fra Deutsche Telekom.

Panasonic Avionics har også udviklet et system som gør det muligt at tilbyde mobiltelefoni i flyet, men det vil Lufthansa indtil videre ikke tilbyde. Det er heller ikke tilladt at bruge ip-telefoni – flyselskabet mener, at det vil forstyrre andre rejsende.

På et senere tidspunkt bliver det til gengæld muligt at sende og modtage sms-beskeder med mobilen.

Den kommercielle fase, hvor de rejsende skal betale for adgang, startede i denne måned og Lufthansa fortæller at interessen fra de flyrejsende er den samme som under den gratis introduktionsperiode.

Det norske lavprisselskab Norwegian har også lanceret trådløst internet ombord på sine flyvninger. Indtil videre er det trådløse internet dog kun installeret på to fly, men det skal udvides til 40 fly i løbet af de næste to år. I resten af 2011 er det gratis at bruge det trådløse net hos Norwegian.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere