Saxo.com spiser endnu en konkurrent

Webbutik med speciale i lydbøger er kommet under vingerne.

Den danske bogbranche ruster sig til nye digitale tider. Det sker i høj via opkøb i branchen. I dag er der endnu en konsolidering.

Saxo.com oplyser, at bogbutikken har købt netbutikken Lydbog.dk.

Det er langt fra første gang, at man ser opkøb i branchen, som hastigt er ved at forberede sig på en fremtid, hvor bøger i mindre grad vil være lavet af døde træer og i højere grad vil blive anvendt på digitale platforme.

Gyldendal har senest købt konkurrenten Elounge, og Saxo.com har også haft pungen fremme og købt flere konkurrenter.

Saxo.coms seneste opkøb, Lydbog.dk, er et forsøg på at sætte sig på den oplæste del af bogmarkedet. Saxo.com hævder, at deres nyeste familiemedlem pt er Danmarks største internetboghandel for lydbøger.

”Lydbøger er et marked i stor vækst. Læserne søger i stigende grad mod andre bog-medier end den traditionelle papirbog. Ligesom e-bogen er lydbogen et meget fleksibelt medie, der åbner op for nye måder at læse og få fortalt historier på, og lydbogen også understøtter mange læseres behov for at kunne få historier på farten,” siger direktør for Saxo.com, Jørgen Balle Olesen.Claus Praeger-Jahnsen fra Lydbog.dk vil i overgangsperioden være tilknyttet SAXO for at sikre, at kunderne vil opleve en glidende overgang med samme gode og solide kundeservice som de er vant til samt nu med adgang til at købe fra hele Saxo.com’s store produktkatalog.

Lydbog.dk blev stiftet i 2007. Regnskabsåret 2008 viste et underskud på 57.000 kroner, men det seneste regnskabsår, 2009, endte positiv dog med et beskedent overskud på 14.000 kroner.

Selv om regnskabstallene ikke er prangende, så mener Saxo.com, at lydbogsbutikkens erfaring er alle pengene værd.

”2011 kommer i høj grad til at stå i ’de nye mediers tegn’ for os,og købet af lydbog.dk er en del af vores strategi, som skal gøre os førende også på digitale produkter i form af lydbøger og e-bøger,” siger Jørgen Balle Olesen.

Et andet af Saxo.coms våben er iPad-platformen, som firmaet er i færd med at lave en app til, så der kan sælges ebøger på samme facon som på Amazons Kindle og danske Riidr.

Direktøren Claus Praeger-Jahnsen fortsætter, og Lydbog.dk kører videre som selvstændig platform, men al handel bliver omdirigeret til SAXO.com. Det er planen, at lydbogskartoteket nu skal vokse, men p.t. råder de to butikker kun over cirka 2000 lydbøger, fordelt på download og MP3-udgaver.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere