Artikel top billede

Multimedieskat får 200.000 danskere til at droppe arbejdsmobil

Antallet stiger.

Irritationen og frustrationen over multimedieskatten er ikke forstummet.

For to måneder siden anslog en analyse fra Greens Analyseinstitut, at 130.000 hellere ville undvære en arbejdsmobil end at betale multimedieskat.

Nu viser en undersøgelse fra samme analyseinstitut, at tallet er oppe på 200.000, skriver Børsen.

At så mange lønmodtagere vender ryggen til arbejdsgiverbetalt multimedier er i direkte modstrid med ambitionen om en mobil og fleksibel arbejdsstyrke i Danmark, mener Dansk Erhverv.

Tallene viser, at 37 procent af de 2,4 millioner lønmodtagere godt nok betaler multimedieskat, men at tallet kunne være højere. I den gruppe der ikke skal betale den omdiskuterede multimedieskat fortæller 14 procent nemlig, at de har sørget for at slippe for skatten ved at opgive at have en mobiltelefon eller andre arbejdsgiverbetalte multimedie-goder.

 

Det er især industrien, der ser skatten som et irritationsmoment. Hvis ansatte skal fritages for skatten, så kræver det tro- og love-erklæringer, som giver ekstra administration i de små virksomheder.

"Nu har vi hele tiden været bannerfører for, at multimedieskatten er et misfoster, og den står slet ikke mål med det provenu på en halv milliard kroner, regeringen planlægger at få ind. Skatten giver øget frustration blandt medarbejderne, og den er ikke fremmende for produktiviteten i virksomhederne. Regeringen har et mål om, at virksomhederne skal vækste, så i det lys er det overraskende, at den har indført skatten, siger Håndværksrådets cheføkonom, Jacob Thiel til Mestertidende.

 

Minister står fast...lidt endnu
Men skatteminister Troels Lund Poulsen, der har arvet multimedieskatten fra sin forgænger Kristian Jensen, tvivler ikke på skatten på grund af analysen.

”Meningsmålinger er lidt som de blinde slås, og det, der er vigtigt for mig, hvor mange der rent faktisk kommer til at betale. Det har vi et tal for her i løbet af de kommende måneder,” siger skatteministeren til Børsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere