Artikel top billede

Apple afviser sporing med iPhone

Steve Jobs har nu angiveligt meldt sig til orde i sagen om iPhone-sporing. Men dermed er sagen langt fra slut.

I påsken kom det frem at iOS-enheder gemmer oplysninger om hvor du har været i en fil, consolidated.db, der ligger gemt på den lokale enhed. Denne fil indeholder en liste med koordinater og tidspunkter som kan bruges til at spore din færden i det sidste år. Sagen har vakt stor opstandelse – og det viser sig at Android også gemmer data om brugerens færden, omend i mindre omfang.

Men faktisk har det været kendt i lang tid, at Apple kan samle denne form for data. Tilbage i juli sidste år kunne ComON fortælle at din iPhone, iPad og Mac-computer samler oplysninger om trådløse netværk, som sendes til en gigantisk database hos Apple.

Dengang blev det afsløret, at Apple bruger sine iPhones som en slags mobile Wi-Fi-scannere, der samler informationer om trådløse netværk i nærheden og sender disse data tilbage til Apple. På dén måde kan Apple opbygge en gigantisk database over Wi-Fi adgangspunkter, der kan bruges til at give mere præcis lokalisering af brugerne.

Apple havde dengang ændret sine privacy-vilkår, så brugeren skulle give sit samtykke til, at oplysninger om blandt andet den fysiske lokation kan sendes videre til tredjeparter.

Så det er ikke en nyhed, at Apple samler oplysninger om hvor iPhone-brugere har befundet sig. Men det er nyt, at disse oplysninger også ligger på den lokale enhed og bliver gemt i et år.

Nu har selveste Steve Jobs angiveligt meldt sig til orde. MacRumors bringer en meget kortfattet mail som skulle være fra den sygemeldte Jobs. Her afviser han, at man sporer brugerne, og hævder samtidig at Android også gemmer oplysninger om brugerens færden. E-mailens ægthed kan dog ikke bekræftes.

Samtidig skriver Wall Street Journal, at en iPhone 4 også samler data om brugerens position selv når man har deaktiveret lokaliserings-tjenester. Apple hævder ellers, at brugeren til enhver tid kan deaktivere denne funktion og dermed forhindre at data bliver samlet.

En test som avisen har gennemført viser imidlertid, at dette ikke er sandt. Telefonen samler data hvad enten funktionen er aktiveret eller ej.

I flere lande er der nu startet undersøgelser som skal klarlægge om dataindsamlingen er lovlig, og mindst én retssag mod Apple er allerede indledt i USA.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere