Artikel top billede

Linux-spillecomputer er færdig

Den Linux-baserede Pandora skulle være verdens hurtigste håndholdte spil-computer.

En gruppe open source-udviklere har skabt en underlig krydsning af en computer, som hverken er fugl eller fisk. Pandora er en blanding af en pc og en spilkonsol (den har både tastatur og spilknapper), den er mindre end en netbook men større end en Nintendo DS, og så har den en skærm med 800x480 pixels og en batteritid på 10 timer. Styresystemet er Ångström Linux.

Ifølge den officielle hjemmeside for projektet er Pandora hurtig nok til at emulere andre systemer, køre en fuld desktop, gå på nettet med Firefox og spille titler som Quake3.

Men det mest usædvanlige er, at computeren ikke er udviklet af et stort firma. Den er opstået ved at samle forslag fra hundredvis af brugere i fora på nettet.

Og OpenPandora.org fortæller nu, at produktionen langt om længe er startet, så det skulle være muligt at bestille spillecomputeren hos forskellige netbutikker inden længe. Prisen bliver lidt over 2.000 kroner.

Pandora indeholder en ARM Cortex A8 600 MHz cpu, 256 MB RAM, 512 MB Flash-hukommelse, Wi-Fi, Bluetooth og to SDHC indstikpladser. Den berøringsfølsomme skærm er på 4,3 tommer og der er også en S-Video udgang. Den lille håndholdte enhed måler 83 gange 140 millimeter.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere