Artikel top billede

Derfor bankes prisen på danske Facebook-annoncer i vejret

Udsæt Facebook-annoncering. Se hvor meget Lars og Helle får prisen til at boome.

Det kan være smart at udskyde eventuelle Facebook-reklamekampagner til efter den 15. september. Partiernes store interesse for Facebook får nemlig prisen på annoncer til at stige.

"Det er en generel stigning i øjeblikket, som jeg vil sige er forholdsvist heftig. Hvis jeg skal komme med et slag på tasken, så er det cirka 25 procent," siger Ivan Gregersen, siger traffic manager hos mediebureauet GoSocial, der også sælger Facebook-annoncer.

Han kan ikke med sikkerhed sige, at det er valgkampen, der er skyld i prisstigninger i øjeblikket. Men der er i hvert fald konkurrence om pladserne. Og partiernes store budgetter skubber til prisniveauet.

"Tit ser vi, at de folk, der har ideologiske budskaber eller branding-kampagner, tænker lidt mindre på prisen end erhvervsdrivende, der har nemmere ved at måle effekten og gerne vil have noget for pengene".

Kamp om nicherne

Annoncemarkedet på Facebook er et simpelt spørgsmål om udbud og efterspørgsel. Jo flere der byder, jo højere bliver prisen.

"På de landsdækkende kampagner, hvor der er mange eksponeringer at give af, er det ikke så tydeligt, men man kan bestemt godt mærke, at partierne er med til at puste til prisen nede i de mindre demografier," siger Mikael Lemberg fra Facebook-bureauet Komfo.

Facebooks annoncesystem er et auktions baseret budsystem i stil med Google Adwords.
Muligheden for at opdele brugerne efter alder og geografi betyder, at der normalt er mange forskellige nicher at købe annoncer i.

"Der er jo folketingskandidater overalt i Danmark, så i forhold til demografien er der pres på alle områder i øjeblikket," siger Mikael Lemberg.

Gem pengene

GoSocial vil ikke advare sine kunder mod at bruge penge på Facebook i øjeblikket, men kunderne bliver tydeligt gjort opmærksom på, at klikpriser i øjeblikket er dyrere end normalt.
Mikael Lemberg hos Komfo kunne godt finde på at anbefale - nogle - af sine kunder at skubbe kampagner til efter valgkampen.

"Jeg ville nok fortsætte med at have et minimalt budget, men hvis man kan vente med at gå i gang, så vil jeg nok skubbe 50 procent til næste måned."

Spildte kroner - for sent?

Ifølge Mikael Lemberg kan partiernes kapløb på Facebook og hidsige opkøb af annoncer i valgkampen måske være helt forfejlet. De er for sent ude.

"Det er egentlig lidt mærkeligt, at alle partierne brænder alle deres budgetter af nu. Jeg har opfordret de politikere, som jeg har rådgivet, at lægge deres annoncering i foråret. Dengang ville de kunne have kapret mange flere "fans" per krone. Det ville også have givet dem tid til at dyrke de relationer bedre," siger Mikael Lemberg.

En danske ekspert i sociale medier har tidligere været ude at påpege, at de sociale medier ikke batter i valgkampen, hvis politikerne først begynder at blive aktive i de uger, hvor valgkampen raser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere