Artikel top billede

Telenor lokker med mobiler til to kroner

Trods dyrt abonnement kan det alligevel betale sig at købe Telenors billige mobiltelefoner uden simlås.

Det er måske ikke helt dumt at kigge forbi Telenors webshop Mobil2kr.dk, hvis man mangler en mobil uden abonnement. Mobilerne her, der koster to kroner, er alle med et påtvungent dyrt abonnement, men i sidste ende ligger prisen alligevel et godt stykke under markedets billigste priser på mobiler uden abonnement.

Hvis man har tænkt sig at låne pengene til telefonen, er der også fordele. De månedlige abonnementsbetalinger er uden de renter, et dyrt forbrugslån ville medføre.

Det er ellers et halvdyrt abonnement, der følger med mobilerne hos Mobil2kr.dk. Et minut koster 99 øre, mens en sms koster 25 øre. Selv om man frit kan få enten 100 minutters gratis taletid eller fri sms, er det stadig i den dyre ende. Men hvis man køber telefonen, lægger sim-kortet i skuffen og husker at opsige abonnementet, når de seks måneders bindingstid er gået, så er det i praksis meget billige mobiler, der tilbydes.

Et eksempel på en besparelse er den populære model HTC Desire. Denne smartphone koster hos Mobil2kr.dk minimumsprisen 2690 kroner. Det er altså inklusiv abonnement, oprettelsesgebyr og fragt - men uden betalingsgebyret. Det er i sidste ende et godt stykke under markedsprisen uden abonnement, der er på omkring 3400 kroner (edbpriser.dk og mobilpriser.dk). Man sparer altså omkring 700 kroner samt udgifter til eventuelle renter. Dog skal man vide, at det koster 39 kroner at betale via almindelig regning og 5,32 kroner med Betalingsservice. Det skal lægges oveni.

Et andet eksempel er Sony Ericsson X10, der hos Mobil2kr.dk koster minimumsprisen 2690 kroner plus gebyr til regning. Uden abonnement koster telefonen omkring 3800 kroner hos andre mobilbutikker (edbpriser.dk). Igen er der altså mange penge at spare.

En mere skrabet model, LG KU990i, er også billig. Den koster over de seks måneder 590 kroner plus gebyr til regning, hvor den uden abonnement på markedet ellers koster omkring 1000 kroner (edpriser.dk).

"Altså, i Telenor har vi en stor nordisk muskel i kraft af fælles indkøb, og det gør, at vi kan sælge dem billigt," siger Telenors pressechef Peter Glüsing.

Fin forretning

Selv om priserne er så billige, kan det fint være en god forretning for Telenor, mener Torben Rune, teleanalytiker hos firmaet Netplan.

"Formodentlig tjener de ikke store penge på mobilen, men bare den gruppe af kunder, som ikke gider skifte eller rent faktisk føler sig tilpas med abonnementet, kan gøre, at det er en god forretning for mobilselskabet," siger Torben Rune.

I det hele taget regner han med, at danskerne kommer til at se flere af denne slags tilbud om billige mobiler. Med i indkøbskurven hører så en form for avanceret mobilabonnement, spår han.

"Noget, vi ikke har set endnu, er, at vi rundt omkring i verden har nogle tilbud, hvor der er meget avancerede former for afregning, eksempelvis hvor man betaler alt efter, hvor man ringer fra. Jeg tror, at der for fremtiden vil blive strikket abonnementer sammen, hvor der kommer alle mulige forskellige former for afregningsmodeller," siger Torben Rune.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere