Artikel top billede

Datek indkasserer historiens første underskud

Problemer med et par medarbejdere er en af grundene til, at Herlev-forhandleren for første gang i sin 30-årige historie får røde tal på bundlinjen. Underskuddet lyder på lidt over en kvart million kroner før skat.

»Det er da ærgerligt og irriterende.«

Sådan lyder ordene fra Dateks ejer og stifter Gorm Hansen, som for første gang i selskabets 30-årige historie har måttet sluge et underskud.

Det lyder på 295.000 kroner før skat mod et overskud sidste år på 90.500 kroner.

»Det skyldes kombinationen af flere ting. Vi har haft nogle teknikere, der ikke har fungeret og en langtidssygemelding. Samtidig har folk ikke ligefrem stået i kø for at købe noget. Havde der været lidt medvind på markedet, var det hele nok gået, « siger Gorm Hansen, der som følge af samarbejdsproblemerne har skåret lidt til i medarbejderstaben, der i dag består af ti personer.

Han er dog fortrøstningsfuld og har allerede i første kvartal mærket mildere vinde blæse

»Vi har lige måttet fordoble antallet af C5-seminarer, og folk er interesseret i, hvad den nye version kan tilbyde. Det var ikke noget, vi oplevede for et år siden, så det ser jeg som en god indikator. Der er også bedre gang i pc-salget,« fortæller Gorm Hansen, der i juni fylder 65 år og så småt er ved at forberede sig på sin tilbagetrækning.

»Der er ikke noget helt konkret endnu, men det nærmer sig,« fortæller ejeren, der i september kan fejre Dateks 30 års jubilæum.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere