Artikel top billede

Fokusering giver Front-data millionoverskud

Forhandleren fra Viby høster nu frugterne af at strategiskifte, der betyder et rendyrket fokus på it-outsourcing. Mens indtjeningen sidste regnskab var tæt på nul, lyder resultatet før skat nu på 3,4 millioner kroner.

Front-data fra Viby har for nylig fremlagt regnskab for 2010, og det viser en stor fremgang i forhold til året før. Resultatet før skat er vokset fra 128.000 kroner til 3,4 millioner kroner.

Ifølge direktør Jens Søgaard skal den store fremgang ses i lyset af en vellykket fokuseringsstrategi, der blandt andet betyder, at man har overdraget konsulentdelen til søsterselskabet Nextinnovation.

»Vi har fået fokuseret vores strategi, og den går ud på at koncentrere kompetencerne i separate selskaber. Det betyder, at Front-data nu fokuserer fuldt ud på it-outsourcing,« forklarer Jens Søgaard.

En anden forklaring på fremdriften er en stor vækst i antallet af kunder og opgaver.

»Vi har formået at fastholde de eksisterende kunder og tiltrække mange nye. De nye kunder kommer både fra det offentlige og det private, og så har vi desuden vundet en del EU-udbud på det seneste,« fortæller Jens Søgaaard.

I tråd med de gode takter vil han ikke afvise, at strategiske opkøb kan komme på tale.

»Vi har nu den vækst, vi vil have, og vi har fokus på organisk vækst. Men vi er også opmærksomme på strategiske opkøb, hvis vi skulle finde nogen, der passer i vores strategi,« siger direktøren.

Front-data er ejet af Jens Søgaards holdingselskab JS Holding og har en lang række søsterselskaber såsom Front-house, DSI Data, Nextinnovation og Front-safe.
 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere