Artikel top billede

Foto: CJ Sorg - Flickr: http://www.flickr.com/photos/cjsorg/

Dansk søgemaskine skal erstatte din bedrevidende onkel

Sådan skal algoritme hjælpe bil-novicer med at finde den bedste brugte bil.

Hvis du ikke aner en dyt om biler, så spørger du sikkert dine bilkyndige venner eller kloge onkel til råds. Men hvad nu hvis din onkel er forelsket i franske biler, og dine venner kun interesserer sig for stationscars?

Det scenarie er udgangspunktet for en ny dansk søgemaskine ved navn AutoUncle.com.

Den automatiske onkel er objektiv og klog.

Ved første øjekast minder AutoUncle dog om mange andre søgemaskiner og indekseringssider på nettet. Nyskabelsen ligger under motorhjelmen.

"Der findes masser af aggregatorer (basale søgemaskiner, red.) på nettet, men en traditionel aggregator samler bare data og gør det søgbart. Vi både scanner annoncetekter og sætter en markedspris på. Det er ret unikt," fortæller Johan Frederik Schjødt, der er med på holdet bag AutoUncle.

"Det betyder, at man som forbruger får et helt andet overblik, fordi vi kan sige helt præcis, hvilke annoncer der har nogle attraktive priser. Det er en helt ny måde at søge efter biler på."

[b]Vi er bilernes Boliga[/b]

AutoUncles scanner går ind på alle landets bilannoncer og høster et hav af faktuelle oplysninger. På samme måde som Boliga.dk gør det hos landets ejendomsmæglere.
AutoUncle kan lede efter 100 forskellige variable (aircondition, kørte kilometre og så videre). Databehandlingen spytter den såkaldte "AutoScore" ud. En graduering på fem niveauer, der bedømmer, hvad en bil er værd i forhold til andre udbudte biler. På den måde får man en markedspris der er kalibreret i forhold til det aktulle marked.

Da Boliga.dk for nogle år siden begyndte at scanne og høste data hos ejendomsmæglerne, blev Boliga huskøbernes kæledækker - men ejendomsmæglernes blev sure, fordi forbrugerne nu fik adgang til oplysninger, der kunne klæde dem på før et køb. For eksempel liggetider og prisudviklingen over tid.

AutoUncle kan vise de samme ting, men iværksætterne forventer ikke samme reaktion fra bilforhandlerne.

"Vi har vist det til en del bilforhandlere, og de er umiddelbart positive over for det. Det er jo et trin mod mere gennemsigtighed, og jeg tror også, at de kan få en fordel hos os. Der er mange bilforhandlere, som er nogle skidegode købmænd," siger han.

Du skal stadig ud at se på bilen

Men hvad med bilernes stand? Rust og motorproblemer. Det kan i vel ikke tage højde for?

"Vi bliver aldrig bedre, end de data, som vi kan få fat på, og vores tjeneste kommer aldrig til at fungere på den måde, at du sidder hjemme i sofaen og vælger, hvilken bil du vil have, og så køber den. Du skal stadig ud og se på den. Vi gør bare arbejdet, man kan gøre hjemme bag computeren, nemmere ved at finde de mest interessante til dig," siger Johan Frederik Schjødt.

"Men der er stadig nogle faktuelle ting, som vi indekserer, som alligevel siger noget om bilens stand. Det er foreksempel om den er nysynet, eller om den har alle servicesyn overholdt. Det kan godt betyde en del, hvis vi snakker om biler der er 10 år gamle og er nede i en lav pris." 

AutoUncle har været under udarbejdelse i garagen i lang tid, men nu skal speederen i bund.

"Vi har bygget en skalerbar model, for bilmarkedet er jo også meget ugennemskuligt i andre lande. Så vi regner med at gå ind i Sverige næste gang. Men vi forestille os, at vurderingstjenesten på længere sigt også kan bruges i andre brancher," siger Johan Frederik Schjødt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere