Artikel top billede

Se dine kollegers hudorme med webcam i dansk design

Dansk designet webcam giver detaljerede billeder i lækkert design. Men har du virkelig lyst til at se på dine kolleger i HD-opløsning?

"Det er dansk design." 

Det blev understreget af Ciscos PR-mand i det brev, der fulgte med vores to test-eksemplarer af Ciscos PrecisionHD webcam.

Om det var for at appellere til vores nationalfølelse eller vores indre design-afficionado, vides ikke.

Men selv om der skal en del til, før et webcam kan få vores safter i kog, må vi dog erkende, at der er tale om en lækker lille sag. Ikke mindst når vi sammenligner med de rædderlige plastik-webcams, som især Creative og Logitech gennem årene har budt os.

Perfekt til den mobile medarbejder

Cisco markedsfører kameraet som en perfekt løsning til den "mobile arbejdskraft". Altså folk der ikke sidder ved et skrivebord på et stort kontor hver eneste dag, men som arbejder fra et hjemmekontor eller hotelværelse og løbende har brug for at være i face-to-face kontakt med kolleger eller kunder.

Men i dag er der indbygget et webcam i de fleste bærbare computer. Og selv om Ciscos PrecisionHD kan levere en bedre billedkvalitet end det kamera, der sidder i mange bærbare computer, er det nok de færreste, der har behov for at afholde en videokonference i så høj kvalitet, at dine kolleger kan nærstudere dine hudorme.

Slet ikke når prisskiltet for Ciscos PrecisionHD lyder på omkring de 2.000 kroner.

Solid kvalitet

Men når det er sagt, får du trods alt et gennemtænkt og solidt produkt for dine 2.000 kroner.

Når du tager kameraet op i hånden, får du en klar fornemmelse af, at det er kram, du har med at gøre. Kameraet virker tilpas tungt og solidt, og det er udformet på en måde, så det kan foldes ud og sættes i spænd på din computerskærm. Og det sidder overraskende solidt fast i den position.

Men derudover står det også perfekt på dit bord, og har du brug for at manøvrere rundt med kameraet, ligger det også godt i hånden.

En anden finesse er, at du ved at vride på kameraets front kan lukke en klap ned foran objektivet, så du er 100 procent sikker på, at der ikke sidder nogen i den anden ende og kigger med.  

Du behøver ikke installere nogen særlig software for at komme i gang med at bruge kameraet. Er du i forvejen Skype-bruger, kan du blot smække kameraets usb-stik i din computers usb-port, og så er du øjeblikkeligt klar til at lave videoopkald. Og på denne skribents Macbook Pro valgte Skype automatisk det nye Cisco-kamera fremfor computerens noget ringere indbyggede webcam.

Men ikke overraskende ser Cisco helst, at du bruger virksomhedens egen konference-software Movi, der koster 150 kroner om måneden at bruge.

Ud over videokonferencer i hd-kvalitet kan du med Movi blandt andet dele skærmbillede med de andre parter i samtalen. Vi savnede dog muligheden for at kunne chatte på skrift under videokonferencen, og det stod aldrig helt klart, hvorfor vi skal vælge at betale for at bruge Movi, når Skype tilbyder stort set de samme funktioner gratis.

Så god er billedkvaliteten

Men uanset om du bruger Movi eller Skype, leverer PrecisionHD-kameraet en god billedkvalitet.

Kameraet optager video i 720p (1280 gange 720 pixel) med 30 billeder i sekunder, og det har indbygget mikrofon, der justerer for ekko. Og billedkvaliteten er ikke kun god på papiret. I praksis skuffer den heller ikke. Selv i fuldskærms-indstilling og halv-dårligt lys leverer kameraet et solidt billede. Det er dog værd at bemærke, at selv om kameraet optager i HD, betyder det ikke, at du skal forvente noget, der i nærheden af blu-ray-kvalitet. 

HD-video er ressourcekrævende

Men når du flytter rundt på kameraet, bliver det dog tydeligt, at det er ressourcekrævende at transmittere hd-video over internettet. Derfor må du forvente, at billedet hakker en del, hvis du eksempelvis tager kameraet op i hånden og begynder at panorere rundt med det. 

Selv om Cisco markedsfører det som et værktøj til den professionelle bruger, kan vi ikke undgå at sidde tilbage med følelelsen af, at eksterne webcams som dette er noget, der hører det sidste årti til. 

Publikummet for sådan et webcam må formodes at være stærkt begrænset. Men har de bærbare computer i jeres virksomhed ikke et indbygget et webcam, er Cisco-kameraet et dyrt, men fint, alternativ til de mange billige plastik-webcams på markedet.

Det er det danske firma Designit, der har designet kameraet, og det blev oprindeligt udviklet til det norske telekonference-firma Tandberg, som Cisco opkøbte for 15 milliarder kroner i 2009.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere