Artikel top billede

Dansk filmpirat rammes med ransagning og beslaglæggelse

RettighedsAlliancen har beslaglagt computere hos dansk pirat og starter samtidig retssag mod en af de angivelige bagmænd bag release-gruppen Afterdark.

Onsdag i sidste uge bankede det på døren hos en mand, der menes at være en af de mest aktive filmpirater når det gælder danske film.

Da manden lukkede op, blev han mødt af repræsentanter for fogedretten, en it-sagkyndig og advokater fra RettighedsAlliancen - det tidligere Antipiratgruppen.

De trængte ind på hans bopæl med en dommerkendelse i hænderne, og beslaglagde alt, hvad de kunne finde af harddiske og tilhørende computergrej. Udstyret tog de med sig, da ransagningen var slut.

Manden, der fik sit hjem ransaget, går på nettet under navnet Kefissos, og med ham mener RettighedsAlliancen, at man har fået fat på en af de store piratfisk.

Samtidig med den såkaldte bevissikringssag mod Kefissos har RettighedsAlliancen startet en retssag mod en anden dansker, som man mener er en af hovedkræfterne i releasegruppen AfterDark - et halvprivat forum på nettet, hvis medlemmer specialiserer sig i at uploade film og software.

Relasegrupper - som ofte omtales som "the scene" på internettet" - er ifølge IFPI og andre rettighedshavere blandt de væsentligste leverandører af piratkopierede film.

"Afterdark er en releasegruppe, som er specialiseret i at sprede nye film til en lang række andre fildelingsnetværk, og ofte er filmene slet ikke udkommet på det danske marked endnu. RettighedsAlliancen har fremsat et krav om erstatning og indledt en retssag mod et dansk medlem af gruppen, der i øvrigt omfatter flere nationaliteter. Sagen er netop blevet hovedforhandlet, og dommen forventes i begyndelsen af december," oplyser RettighedsAlliancens leder Maria Fredenslund.

Manden bag dæknavnet Kefissos er i første omgang kun stævnet for at have uploadet danske film - dem har han til gengæld uploadet flere hundreder af.

Rettighedsgruppen er ifølge Maria Fredenslund stadig i gang med at gennemgå de beslaglagte harddiske for at se, om derkan findes yderigere beviser for ulovlige uploads af film.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?