Artikel top billede

Dansk filmpirat rammes med ransagning og beslaglæggelse

RettighedsAlliancen har beslaglagt computere hos dansk pirat og starter samtidig retssag mod en af de angivelige bagmænd bag release-gruppen Afterdark.

Onsdag i sidste uge bankede det på døren hos en mand, der menes at være en af de mest aktive filmpirater når det gælder danske film.

Da manden lukkede op, blev han mødt af repræsentanter for fogedretten, en it-sagkyndig og advokater fra RettighedsAlliancen - det tidligere Antipiratgruppen.

De trængte ind på hans bopæl med en dommerkendelse i hænderne, og beslaglagde alt, hvad de kunne finde af harddiske og tilhørende computergrej. Udstyret tog de med sig, da ransagningen var slut.

Manden, der fik sit hjem ransaget, går på nettet under navnet Kefissos, og med ham mener RettighedsAlliancen, at man har fået fat på en af de store piratfisk.

Samtidig med den såkaldte bevissikringssag mod Kefissos har RettighedsAlliancen startet en retssag mod en anden dansker, som man mener er en af hovedkræfterne i releasegruppen AfterDark - et halvprivat forum på nettet, hvis medlemmer specialiserer sig i at uploade film og software.

Relasegrupper - som ofte omtales som "the scene" på internettet" - er ifølge IFPI og andre rettighedshavere blandt de væsentligste leverandører af piratkopierede film.

"Afterdark er en releasegruppe, som er specialiseret i at sprede nye film til en lang række andre fildelingsnetværk, og ofte er filmene slet ikke udkommet på det danske marked endnu. RettighedsAlliancen har fremsat et krav om erstatning og indledt en retssag mod et dansk medlem af gruppen, der i øvrigt omfatter flere nationaliteter. Sagen er netop blevet hovedforhandlet, og dommen forventes i begyndelsen af december," oplyser RettighedsAlliancens leder Maria Fredenslund.

Manden bag dæknavnet Kefissos er i første omgang kun stævnet for at have uploadet danske film - dem har han til gengæld uploadet flere hundreder af.

Rettighedsgruppen er ifølge Maria Fredenslund stadig i gang med at gennemgå de beslaglagte harddiske for at se, om derkan findes yderigere beviser for ulovlige uploads af film.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere