Artikel top billede

Sådan udnytter hackerne det nye IPv6

Visse automatiske egenskaber ved IPv6 udnyttes af hackerne som en hemmelig tunnel ind i og ud af dit netværk.

Læs også:

Din hjemmeside skal understøtte IPv6 inden 2012

Computerworld News Service: Selv hvis din IPv6-strategi er at udsætte implementeringen så længe som muligt, så er det visse sikkerhedshensyn ved IPv6, som du er nødt til at imødekomme med det samme.

Har du planer om at køre såkaldt dual-stack med både IPv4 og IPv6, giver det heller ikke garantier, når det gælder sikkerheden. Og hvis du tror, du bare kan slå IPv6 fra, så kan du også godt tro om.

Den største sikkerhedstrussel i horisonten har at gøre med det faktum, at stort set alle netværk i store virksomheder har masser af apparater, der er klar til IPv6, heriblandt hver eneste computer med styresystemerne Windows Vista eller Windows 7, Mac OS X, Linux og BSD.

Og til forskel fra forgængeren, DHCP til IPv4, kræver IPv6 et minimum af manuel konfiguration. Denne autokonfiguration betyder, at "IPv6-enheder blot venter på et enkelt router-signal for at identificere sig på netværket," siger Eric Vyncke, der er distinguished systems engineer hos Cisco og medforfatter af bogen IPv6 Security.

Her er hullerne

Han advarer om, at "routere og switche, der kun kan bruges til IPv4, ikke kan genkende eller besvare signaler fra IPv6-enheder, men en kompromitteret IPv6-router kan sende og læse denne trafik."

Autokonfiguration gør det muligt for enhver IPv6-enhed at kommunikere med enhver anden IPv6-enhed eller -service på det samme lokale netværk. Det sker ved, at enheden annoncerer sin tilstedeværelse og lokaliseres via IPv6 Neighbor Discovery Protocol (NDP).

Men uden opsyn kan NDP blive en tand for nabovenlig og potentielt blotte enheder overfor angreb, der forsøger at finde ud af, hvad der foregår i netværket, eller endda gøre det muligt for et angreb at kapre en enhed og gøre den til en såkaldt "zombie" i et botnet.

Dette er ifølge Vyncke en ganske reel trussel.

"Vi har på verdensplan observeret, at botnet i stigende grad udnytter IPv6 som en skjult kanal til at kommunikere med deres botmaster."

Blandt mange forskellige forklædninger kan malware, der udnytter IPv6, tage form som skadelige data skjult i en eller flere IPv4-pakker.

Uden IPv6-specifikke sikkerhedsforanstaltninger såsom dyb pakkeinspektion kan denne type angreb glide ubemærket gennem IPv4-perimeteren og DMZ-forsvaret.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Din hjemmeside skal understøtte IPv6 inden 2012
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Danske Globeteam solgt: Aktiemajoriteten overtages af stor kapitalfond - skal nu gøres klar til international ekspansion
Direktør Claus Moldow og Kirk Kapital sælger deres fremgangsrige danske konsulenthus Globeteam til den store kapitalfond Norvestor.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.