Artikel top billede

ComputerCity vil åbne flere butikker i Danmark

Mens ComputerCity i Sverige lukker varehuse, går tendensen i den modsatte retning i Danmark.
- Vi vil gerne åbne flere varehuse, men det kan være svært at få lov, fortæller ComputerCitys danske salgs- og etableringschef, Lasse Schneider.

Mens den svenskejede ComputerCity-kæde har lukket varehuse på den anden side af Øresund i år og planlægger at lukke flere, ser tingene ifølge ComputerCitys danske salgs- og etableringschef Lasse Schneider anderledes ud i Danmark.

»Det går godt i Danmark, og der er absolut ikke tale om at lukke varehuse. Tværtimod taler vi om at åbne flere, men det kan være svært at få lov til at åbne en forretning i Danmark,« siger Lasse Schneider, som tilføjer, at forhindringerne primært ligger i myndighedsgodkendelser og lokalplaner.

Han har derfor svært ved at sige, hvornår åbningen af nye varehuse kan blive en realitet.

»Vi har været 20 år på markedet i Danmark, og derfor ved vi også, hvor vi skal ligge for at klare os godt. Så kombinationen af at vi ikke kan få lov at åbne, hvor vi vil, og at vi også er kræsne, gør, at der er svært at sige, hvornår det falder i hak,« lyder det fra Lasse Schneider, som uddyber:

»Man kan ikke bare pege på en tom græsmark og sige, at her vil vi ligge. Reglerne betyder, at vi kun kan ligge de samme steder som konkurrenter som Fona, Elgiganten og Ekspert, og det betyder, at der er en stor konkurrence om lokalerne,« fortæller landechefen.

Netop af hensyn til konkurrencen ønsker han ikke at fortælle, hvilke områder eller byer, kæden har udkig på.

ComputerCity har i dag ti butikker i Danmark. Den seneste butiksåbning fandt sted i Horsens, i november 2010.

Både Expert Danmark og Elgiganten har også meldt ud, at de er på udkig efter nye lokaler. Mens Elgiganten leder efter lokaler i København, der kan huse en 10.000 kvadratmeter stor butik, er Expert Danmarks jagt gået ind på 8-9 lokaler i de største byer. Lokaler, der skal danne rammen om kædens nylancerede kæmpevarehusstrategi.

Konkurrenternes offensive strategier skræmmer dog ikke Lasse Schneider.

»Vi byder Experts nye varehuse velkommen. Vi synes, det er sjovt med konkurrence, for det holder os vågne. Vi er ikke så bange, for det betyder bare, at vi må være de bedste. Vi tror meget på vores forretningsplan, og jeg tror, der er plads til os alle sammen.«




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere