Artikel top billede

Microsoft starter automatisk opdatering af Internet Explorer

Fremover bliver den seneste version af Internet Explorer automatisk distribueret til Windows-brugere.

Fra januar 2012 vil Microsoft indføre automatiske opdateringer i sin browser Internet Explorer. Det gælder både til Windows 7, Vista og Windows XP. Det betyder at browseren sørger for at opdatere sig selv til den seneste version uden at brugeren behøver foretage sig noget.

I første omgang bliver de automatiske opdateringer indført i Australien og Brasilien, og senere bliver det rullet ud til resten af verden.

De automatiske opdateringer bliver leveret gennem Windows Update og gælder for alle brugere, der har valgt at holde deres software opdateret gennem denne tjeneste. Der er mulighed for at deaktivere Windows Update og firmabrugere kan anvende IE 8 og IE 9 Automatic Upgrade Blocker til at forhindre at browseren opdateres.

Men for alle andre gælder, at de nu automatisk bliver opgraderet til IE 8 på Windows og IE 9 på Vista og Windows 7. Dermed er det altså også slut med den gamle IE 6 browser, som Microsoft længe har forsøgt at sende til de evige jagtmarker.

Ifølge Microsoft er det stadig 8,4 pct. af internet-brugerne der surfer med IE 6 - i Kina er det endda 27,9 pct. Denne browser bliver regnet som usikker og mange store websites understøtter den ikke længere.

Firefox og Chrome bruger allerede automatiske opdateringer, og Safari er dermed den eneste af de betydningsfulde browsere, som ikke opdaterer sig selv.

Microsoft fortæller om de nye automatiske opdateringer i denne blog. Her fremhæver man især, at sikkerheden er meget bedre i de nye browserversioner og de automatiske opdateringer skal dermed også hjælpe med at gøre en ende på de mange usikre browserinstallationer.

Men en anden konsekvens af de automatiske opdateringer er, at det fjerner fokus fra hvilken version af browseren der er installeret. Hos Mozilla har man ligefrem overvejet helt at droppe versionsnummeret for Firefox-browseren. Dén ide blev dog ikke til noget, men Mozilla udsender nu nye browser-versioner med meget korte mellemrum.

Hos Microsoft går der typisk adskillige år mellem de store versionsopdateringer af Internet Explorer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere