Artikel top billede

Facebook uddeler Visa-kort til hackere

Få dit eget "White Hat" Visa-kort fra Facebook.

Facebook belønner nu hackere og sikkerhedseksperter med et særligt Visa-kort som en del af sit "White Hat Bug Bounty Program". Kortet kan så bruges til at betale i butikker eller man kan oprette en pin-kode og hæve de penge, som Facebook har indsat på kontoen.

Ligesom andre store it-giganter lokker Facebook også med kontante belønninger for at finde sikkerhedshuller. Alene i den første måned efter lanceringen af programmet sidste år kunne Facebook udbetale mere end 200.000 kroner i præmier.

Facebook betaler mindst næsten 3.000 kr. for hvert sikkerhedshul - og nogle tilfælde har man betalt det tidobbelte for et vigtigt hul, fortæller firmaet.

Det nye Visa-kort skal ses som en ekstra belønning til de mest engagerede "white hats" - altså hackere, som stiller sig selv i den gode sags tjeneste.

"Forskere som finder fejl og sikkerhedsforbedringer er sjældne, og vi sætter pris på dem og er nødt til at finde måder at belønne dem på. Dette eksklusive sorte kort er endnu en måde til at vise vores anerkendelse. De kan møde op til en konference og vise kortet og sige "Jeg har lavet særligt arbejde for Facebook," siger Ryan McGeehan, der er chef for Facebooks sikkerhedshold, til CNET.

Han fortæller at man overvejer hvad kortet ellers kan bruges til - det kunne f.eks. være som adgangsbillet til en fest.

Ryan McGeehan oplyser at Facebook har udbetalt kontante præmier til 81 hackere - og én af sikkerhedsforskere valgte ligefrem at sige nej til pengene og donere dem til velgørenhed, hvis Facebook donerede det samme beløb.

Selskabet antyder også at man vil bruge eksperterne til at teste sine nye produkter, så man kan nå at finde hullerne inden de bliver lanceret.

Både Mozilla og Google har lignende initiativer. Mozilla har således udbetalt 17.000 kroner til en 12-årig dreng for opdagelsen af et sikkerhedshul.
 
Google har et lignende Security Bug Bounty Program, som lokker med præmier på helt op til 18.000 kr. for sikkerhedshuller i næsten alle Google-tjenester og webapplikationer.
 
Betingelserne for at deltage er generelt, at man ikke må udføre denial-of-service angreb mod tjenesterne eller forvolde skade på andre måder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere