Artikel top billede

Facebook uddeler Visa-kort til hackere

Få dit eget "White Hat" Visa-kort fra Facebook.

Facebook belønner nu hackere og sikkerhedseksperter med et særligt Visa-kort som en del af sit "White Hat Bug Bounty Program". Kortet kan så bruges til at betale i butikker eller man kan oprette en pin-kode og hæve de penge, som Facebook har indsat på kontoen.

Ligesom andre store it-giganter lokker Facebook også med kontante belønninger for at finde sikkerhedshuller. Alene i den første måned efter lanceringen af programmet sidste år kunne Facebook udbetale mere end 200.000 kroner i præmier.

Facebook betaler mindst næsten 3.000 kr. for hvert sikkerhedshul - og nogle tilfælde har man betalt det tidobbelte for et vigtigt hul, fortæller firmaet.

Det nye Visa-kort skal ses som en ekstra belønning til de mest engagerede "white hats" - altså hackere, som stiller sig selv i den gode sags tjeneste.

"Forskere som finder fejl og sikkerhedsforbedringer er sjældne, og vi sætter pris på dem og er nødt til at finde måder at belønne dem på. Dette eksklusive sorte kort er endnu en måde til at vise vores anerkendelse. De kan møde op til en konference og vise kortet og sige "Jeg har lavet særligt arbejde for Facebook," siger Ryan McGeehan, der er chef for Facebooks sikkerhedshold, til CNET.

Han fortæller at man overvejer hvad kortet ellers kan bruges til - det kunne f.eks. være som adgangsbillet til en fest.

Ryan McGeehan oplyser at Facebook har udbetalt kontante præmier til 81 hackere - og én af sikkerhedsforskere valgte ligefrem at sige nej til pengene og donere dem til velgørenhed, hvis Facebook donerede det samme beløb.

Selskabet antyder også at man vil bruge eksperterne til at teste sine nye produkter, så man kan nå at finde hullerne inden de bliver lanceret.

Både Mozilla og Google har lignende initiativer. Mozilla har således udbetalt 17.000 kroner til en 12-årig dreng for opdagelsen af et sikkerhedshul.
 
Google har et lignende Security Bug Bounty Program, som lokker med præmier på helt op til 18.000 kr. for sikkerhedshuller i næsten alle Google-tjenester og webapplikationer.
 
Betingelserne for at deltage er generelt, at man ikke må udføre denial-of-service angreb mod tjenesterne eller forvolde skade på andre måder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere