Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Google gør klar til sin hardware-fremtid

Google udvider sit hovedkvarter med et stort byggeri til næsten 700 mio. kr.

Internet-giganten Google er midt i en større udbygning af sit berømte hovedkvarter i Mountain View, Googleplex, og den samlede pris for nybyggeriet anslås til 700 mio. kr. Det er ikke helt i samme liga som det nye Apple-hovedkvarter i Silicon Valley, der allerede bliver sammenlignet med et strandet rumskib, men Googles planer fortæller alligevel meget om selskabets strategi i de kommende år. Det skriver San Jose Mercury News.

Den største del af nybyggeriet er et Google Experience Center på 11.000 kvm., der skal fungere som et slags privat museum for de vigtigste partnere og klienter. Her vil Google "dele visionære ideer og udforske nye arbejdsformer" med op til 900 VIP'er og vigtige gæster, som det hedder i de dokumenter Google har afleveret til bystyret i Mountain View.

Dette Experience Center skal ligge i hjertet af Googleplex og det vil altså være forbeholdt de særligt indbudte.

Google vil også bygge et laboratorium hvor man skal teste et nyt forbrugerprodukt under navnet "@home", som skal streame musik og data trådløst til andre enheder i hjemmet. Desuden er der planer om at laboratorium til et mystisk projekt med titlen "Project X", som tilsyneladende handler om optisk teknologi.

Det kan være et projekt fra Googles hemmelighedsfulde fremtids-laboratorium Google X, som ligger et ukendt sted i San Francisco-området. Her arbejder man angiveligt med alt fra robotter til rumelevatorer.

San Jose Mercury News har fået aktindsigt i de dokumenter, som Google har afleveret i forbindelse med sin udvidelse af hovedkvarteret. De nye hardware-laboratorier viser at Google skifter sit fokus fra at være et internet- og softwarefirma til at udvikle produkter, der kan sælges til private forbrugere og virksomheder - altså forsøger at komme til at ligne Apple.

Indtil nu har Google haft blandet held - Google TV-platformen, hvor hardwaren bliver produceret af hardware-partnere som Sony og Logitech, er blevet et flop.

I øjeblikket afventer Google grønt lys for sit køb af Motorola Mobility, som for alvor vil gøre Google til et hardware-firma.

Så er det ikke så overraskende, at Google bygger faciliteter som blandt andet skal bruges til at teste antenner og nye produkter.

Google er i gang med at renovere 85.000 kvm i sit hovedkvarter og der installeres blandt andet nye kantiner, brusekabiner og ladestationer til elbiler.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere