Artikel top billede

Valgcomputer knækket på 48 timer

Elektroniske valg kan nemt manipuleres. Forskere brugte kun 48 timer på at knække et system til e-valg.

Det er hurtigt og nemt at afgive sin stemme elektronisk, men flere forsøg har vist at valgcomputere nemt kan manipuleres. Nu fortæller forskere fra University of Michigan at at de har brugt mindre end 48 timer på at knække et nyt valgsystem, der blev testet i et pilotprojekt i Washington D.C.

"Inden for 48 timer havde vi næsten fuld kontrol over valgserveren. Vi kunne ændre hver stemme og afsløre hvad hver enkelt person havde stemt," skriver forskerne i deres forskningspapir.

Det elektroniske indbrud blev først opdaget efter to dage, og kun fordi forskerne efterlod et synligt spor i systemet.

Den såkaldte "Digital Vote-by-Mail Service" blev udviklet i 2010 for at give amerikanere i udlandet mulighed for at afgive deres stemme til lokalvalg i USA.

Forskerne roser systemets transparens, men kritiserer at der er fundamentale sikkerhedshuller i arkitekturen.

Der er blandt andet problemer med login-felter, session cookies og lagringen af data i den digitale stemmeboks. Selv Linux-kernelen der bliver brugt i projektet har en kendt sårbarhed.

Der er tale om en open-source-løsning og det har gjort det lettere for forskerne at analysere koden og finde svagheder, men de mener at det elektroniske indbrud også ville være lykkes hvis det havde været et lukket system.

I rapporten konkluderes det, at det er meget svært at beskytte elektroniske valgsystemer mod svindel.

Det har man også erfaret i Irland, hvor myndighederne var nødt til at skille sig af med 700 valgcomputere fra Nedap til en værdi af 400 millioner kroner tidligere i år.

Landets finansminister Michael Noonan har tidligere udtalt, at valgcomputerne er værdiløse nu. Han placeret ansvaret hos den tidligere regering, der besluttede at anskaffe maskinerne i en tid, hvor forventningerne til den "keltiske tiger" var skyhøje.

Ministeren har også et usædvanligt forslag til, hvad der skal ske med maskinerne. De skal sælges til irske pubs, hvor de stakkels skatteydere så kan få afløb for deres aggressioner ved at tæve løs på maskinerne.

Men det kan ende med, at maskinerne bliver solgt som skrot - og dermed skrottes også de irske drømme om elektroniske valg. Flere andre lande har eksperimenteret med elektroniske valg, men den tyske hacker-forening Chaos Computer Club viste at Nedap-computerne kan manipuleres - en kamp, der blev ført hele vejen til den tyske forfatningsdomstol.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere