BREAKING:IT Relation køber mægtige Itadel

Artikel top billede

Chrome blev hacket på fem minutter

Google Chrome var den første browser, der gik i knæ i den årlige hacker-konkurrence Pwn2Own.

I de sidste år har Google Chrome været den eneste browser, der ikke blev overmandet af deltagerne i hackerkonkurrencen Pwn2Own. I år gik Chrome i knæ allerede i løbet af fem minutter. Det kan skyldes at Google har lovet rigtig mange penge til enhver, der formår at hacke browseren. Som ComON kunne fortælle forleden, er der udlovet en førstepræmie på hele 344.000 kr.

Det var programmører fra det omstridte franske firma Vupen, der brugte et par zero-day-exploits til at slippe ud af Chrome-browserens sandkasse og få fuld kontrol over Windows 7 computeren. Vupen er kontroversiel, fordi firmaet sælger sårbarheder og sikkerhedshuller til regerings-kunder.

I et interview med ZDnet fortæller Vupen-medstifter Chaouki Bekrar, at det har taget seks ugers forberedelse at finde de pågældende sikkerhedshuller. Han fortæller at det fungerer med standard-installationen af Chrome - så stort set alle Chrome-brugere skulle altså være sårbare.

Vupen har også fundet lignende sikkerhedshuller i de andre populære browsere, men i år har man bevidst valgt at gå efter Chrome for at statuere et eksempel.

"Vi vil vise at Chrome ikke er skudsikker. Sidste år var der mange overskrifter om, at ingen kan hacke Chrome. Vi ville sikre, at Chrome ville være den første til at falde i år," siger han.

Samtidig tilføjer han at Chrome faktisk er en af de mest sikre browsere og det er meget svært at hacke den. Men det er altså ikke umuligt.

Pwn2Own er en del af den årlige sikkerhedskonference CanSecWest i canadiske Vancouver.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
IT Relation på opkøbstogt: Itadel er femte opkøb på blot seks måneder: Nærmer sig nu omsætning på halvanden milliard kroner
Itadel med mere end 300 medarbejdere bliver IT Relation femte opkøb siden december. Med købet nærmer IT Relations sig en omsætning på halvanden milliarder kroner og runder nu 1.000 medarbejdere.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.