Artikel top billede

60 millioner MegaUpload-konti reddet fra sletning

25 petabytes med data fra MegaUpload bliver alligevel ikke slettet i denne omgang. Men hvem skal betale regningen for at holde serverne kørende?

Slaget mellem FBI og det piratanklagede og lukkede fildelingssted MegaUpload tog i fredags en ny drejning. Det lykkedes MegaUploads advokat at overbevise dommeren ved en amerikansk distriktsdomstol om, at man ikke bør slette de 25 millioner GB (cirka 25 petabytes) data, som det nu lukkede MegaUpload fik hostet for sine brugere.

MegaUpload menes at have tilbudt sine fildelings-ydelser til op mod 60 millioner brugere frem til den FBI-aktion, der i  januar i år lukkede sitet, spærrede dets bankkonti og krævede ledelsen, blandt andre stifter Kim Dot Com, udleveret fra New Zeeland til retsforfølgelse USA.

Her er han blandt andet anklaget for sammensværgelse og svindel med udgangspunkt i massive copyright-krænkelser.

MegaUpload fik sine brugeres data - som FBI altså mener hovedsageligt er piratkopieret materiale - hosted hos selskabet Carpathia Hosting. Men da MegaUploads konti har været indefrosset siden FBI-aktionen, har hosting firmaet ikke fået betalt sine regninger for den fortsatte drift, der opgives til at være på 9.000 dollars om dagen.

Carpathia har dog ikke slukket for serverne, men holdt dem i gang for egen regning, samtidigt med at man har bedt myndighederne om hjælp til betalingen.

Ifølge Cnet gik dommer Liam O'Grady i fredags med på MegaUpload-forsvarets ønske om, at der skal indledes forhandlinger mellem forsvarer og anklager om hvorvidt brugernes data skal bevares.

Dommerens kendelse indebar den ret vigtige detalje, at dataerne ikke skal slettes nu, sådan som der ville være lagt op til.

Dommeren sagde ifølge Cnet, at han ikke var enig i myndighedernes synspunkt om, at hosting-tjenesten ikke skal have lov at genåbne for MegaUploads adgang til de mange filer.

Carpathia er ifølge FBI også i søgelyset i den aktuelle sag.

Myndighederne har tidligere udtalt, at MegaUploads hosting-partner har haft stort finansielt udbytte af at samarbejde med fildelingstjensten. 

Det er tidligere foreslået, at den amerikanske stat betaler for driften af de mange MegaUpload-data. MegaUploads forsvarerer har foreslået, at dataerne slet og ret gives tilbage de brugere, der har uploadet dem.
IT-JOB

A-one Solutions

IT Konsulent

Lif Lægemiddelindustriforeningen

IT Operations Specialist

Dept Design & Technology ApS

Scrum Master
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere