Artikel top billede

Sådan er Ikeas smart-tv

Første kig: Billedkvaliteten er fin, lyden OK, og samlekvaliteten er helt op til ejeren selv.

En browser fra Opera samt integration til sociale medier og mulighed for download af musik og film, er blandt funktionerne i det smart-tv, som Ikea er ved at gøre klar.

Tv'et med det gode navn Uppleva er en integreret pakke, hvor selve skærmen og tilhørende elektronik er indbygget i et tv-møbel, der kan specificeres i flere farver og størrelser.

Tv'et fås i størrelser fra 24 til 46 tommer, der er indbygget Blu-Ray-afspiller og lydsystem med ekstern subwoofer.

Billigste pakke lander på 6500 svenske kroner, svarende til cirka 5500 danske kroner. Det må antages at være med den lille skærm, som iøvrigt er uden smart-tv-delen.
Der er ingen oplysninger om prisniveauet for de øvrige størrelser.

Selve tv'er er faktisk ikke værst, fortæller ComONs svenske søstermagasin 3M,  der har taget et smugkig på det elektroniske Ikea-møbel.

"Farverne er klare, og der er skarpe billeder og (selve) tv'et er vældig godt," beretter 3M, hvis udsending i samme åndedrag tager forbehold for sin egen vurdering, indtil tv'et kan undergå en egentlig test i et kontrolleret miljø.

Lyddelen med to højttalere i tvmøblet og en særskilt subwoofer får vurderingen "OK" af den tilstedeværende svenske gadget-journalist, der også her tager forbehold for sin egen vurdering i forhold til en egentlig test.

Det er dog værd at bemærke, at Blu-Ray-afspilleren er indbygget i den ene højttaler - en konstruktion, der bør give HIFI-freaks anledning til at skrue ned for forventningerne til Ikea-møblets egenskaber som lyd-nirvana.

Men førstehåndindtrykket viser, at Upplevas smart-del har et meget brugervenligt interface med nemt manøvrebare menuer. 3Ms smugkig var dog uden internetadgang, og det vides for eksempel ikke, om Opera-browseren kan håndtere Flash.

Tv'ets data er generelt up to data. Skærmen er LED. Flere detaljer om 3Ms møde med samle-selv hjemmebiografen kan findes her eller i denne svenske  PDF.

Ikea oplyser i en pressemeddelelse, at selskabet ikke ønsker at konkurrere med den eksisterende hjemmeelektronik-branche.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere