Artikel top billede

Lov-kludder bremser europæisk nethandel

Danske netbutikker kunne sælge meget mere ved en ensretning af lovgivning på det europæiske marked.

Meget handel flytter fra fysiske butikker og ud på nettet. Men der kunne være meget mere nethandel, hvis en række forhindringer blev skubbet af vejen.

Det giver en række europæiske butikker - deriblandt danske - udtryk for i en aktuel undersøgelse.

En fjerdedel af respondenterne mener direkte, at de kunne øge deres omsætning med 25 procent på udlandshandel, hvis det var enklere at drive e-handel på tværs af de europæiske lande.

Butikkerne er blevet spurgt til de største udfordringer for at få det fulde potentiale ud af nethandlen i Europa.

Den største udfordring er de forskellige landes lovgivning på området for returnering af produkter. Det beskriver 47 procent af de adspurgte firmaer som en stor udfordring. 
Det er en næsten lige så stor udfordring at administrere selve returnering af produkterne.

42 procent svarer, at omkostning ved at tilpasse sin forretning til de forskellige nationale lovgivninger er en stor udfordring. 
Lige så mange oplever det som en udfordring, at landene har forskelle i deres lovgivning omkring det finanspolitiske område og med hensyn til ansættelser.

Kun 34 procent nævner håndteringen af moms i de forskellige lande som en udfordring.

Undersøgelsen er lavet af Accenture og organisationen ERRT (European Retail Round Table).

146 europæiske detailbutikker, der har mere end 100 millioner euro i årlig omsætning, er blevet interviewet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere