Artikel top billede

Computercitys svenske mor skranter: Er Siba den næste Expert?

Computercitys moderselskab lukker butikker på stribe og har ikke haft overskud de sidste fire år.

I går lukkede Siba-kæden to butikker i Sverige. Siba, der er moderselskab til de danske Computercity-butikker, er i følge CRN's svenske søstermedie IT24 i store vanskeligheder.

De sidste år har været en lang nedadgående spiral for Siba. IT24 opgør, at kæden siden 2007 er gået fra 36 til 28 butikker i Sverige. I samme periode er omsætningen reduceret med en milliard svenske kroner. I regnskabsåret 2006/07 omsatte Siba for 3,5 milliarder svenske kroner.

I det senest afleverede regnskab kunne selskabet fremvise en omsætning på 2,6 milliarder svenske kroner.

Samtidig med, at omsætningen er faldet drastisk, så er overskuddet også forduftet. Samlet har de sidste fire afleverede regnskaber posteret et minus på mere end 210 millioner svenske kroner.

Hos Siba afviser informationschef Nora Ay, at Siba skulle være på vej til at "lave en Expert" på det svenske marked.

"Der er en aktør mindre nu. Det er hårdt, men der har været en benhård priskrig gennem de sidste fem-seks år. Det er svært at spå om fremtiden," siger hun fortsætter:

"Vi har været her i 60 år, hvor vi har været gennem alle former for konjunkturer, og vi kommer også til at være her fremover," slår hun fast.

I modsætning til Expert, så har Siba stadig en stærk ejer.

Familien Bengtsson ejer kæden gennem investeringsselskabet Waldir. Her var et overskud på 159 millioner svenske kroner sidste år. Familien ejer også Resurs Holding, som er aktør i forsikringsbranchen. Her var overskuddet i det sidste regnskabsår på 337 millioner svenske kroner.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.