Kommunalreform bremser it-investeringer

Kommunerne vil holde igen med it-investeringerne, indtil de ved, hvordan deres fremtid ser ud efter den kommunalreform, som Strukturkommissionens arbejde lægger op til.

Kommuner holder på pengene og venter med at investere i nye it-systemer, indtil deres fremtid på det kommunale og amtslige danmarkskort er klarlagt.

De danske kommuners it-afdelinger afventer nemlig, hvad politikerne beslutter i kølvandet på Strukturkommissionens arbejde, der blandt andet lægger op til, at Danmarks kommuner fremover skal have mindst 30.000 indbyggere.

Det forventer Ellen Svenning, formand for Foreningen for Kommunale It-ansvarlige.

- Eksempelvis på dokumenthåndteringsområdet forestiller jeg mig, at kommunernes investeringer falder. Der er jo stor usikkerhed om, hvad der skal ske i forbindelse med kommunesammenlægningerne, siger hun.

Ellen Svenning peger også på, at det er svært at finde en fornuftig grund til eksempelvis at investere i nye it-systemer på en skole, når man ikke ved, om skolen eksisterer om to år, hvis man lægges sammen med nabokommunen.

Manglende investeringslyst er også ventet af en af de største spillere på markedet for it til kommunerne, KMD.

KMD mener, at det er naturligt, at der nu kommer en periode, hvor investeringerne går lidt i stå, men forventer så, at markedet virkelig eksploderer, når kommunalreformens afslutning nærmer sig.

Mådehold i Slagelse

Tilbageholdenheden med nye it-investeringer bekræftes også af Slagelse Kommune.

- Vi forholder os afventende. Vi foretager os ikke noget nu og her, der kan lægge bånd på os i fremtiden, siger Hans Lembøl, it-projektchef i Slagelse Kommune.

Han mener eksempelvis, at kommunen vil holde igen med større it-projekter, såsom at købe et nyt økonomisystem, indtil det er afklaret, hvad fremtiden bringer.

- Nu tror jeg ikke, at der sker det helt store med Slagelse Kommune, da vi har omkring 37.000 indbyggere. Men måske kan sammenlægning med nogle af de små nabokommuner komme på tale, og så er der jo ikke megen mening i at investere i nye it-systemer, før vi ved, hvor vi står, siger Hans Lembøl.

Han mener dog ikke, at alle it-investeringer udskydes til efter kommunalreformen, da de fleste kommuner i dag kører med meget ens systemer.

- Det vigtigste i den kommende tid bliver at udbygge eksisterende systemer og få dem åbnet op, så de er klar til en eventuel sammenlægning, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere