Artikel top billede

Fem Twitter-trick som virksomheder kan lære af Romney og Obama

Twitter er mere populært end nogensinde før og er derfor en endnu mere central kamplads end under sidste valg. Men hvad kan du lære af Twitter-valgkampen?

Den amerikanske valgkamp kører for fuld skrald i disse timer, og kampen om de afgørende stemmer foregår i øjeblikket fra hus til hus og stat til stat.

Sociale medier var en væsentlig del af Barack Obamas valgkamps-arsenal for fire år siden, og i denne valgkamp spiller især Twitter en central rolle for begge kandidater.

Men der er sket meget siden sidste valgkamp.

Shane Steele, der er salgs- og marketingdirektør hos Twitter, fortæller til det amerikanske iværksættermagasin Inc., at der i dag bliver sendt flere tweets på to dage, end der i 2008 blev sendt under hele valgkampen.

Hun mener ikke overraskende, at udviklingen betyder, at virksomheder nøje bør holde øje med, hvad der sker på Twitter. Og her kan de lære meget af, hvordan de to kandidaters toptunede kampagneorganisationer bruger Twitter. 

"Det skyldes især, at de politiske kampagner fungerer i et miljø, der kræver hurtige svar," siger Shane Steele.

Til social media-konferencen Pivot Conference i New York i sidste uge fremlagde Steele ifølge Inc. fem Twitter-trick fra præsidentvalgkampen, som også mindre virksomheder kan tage ved lære af. 

1. Lyt og svar mens det sker

Overvåg de sociale medier nøje og sørg for at reagere øjeblikkeligt, når du ser, at folk skriver om din virksomhed.

Under den første af valgkampens tre debatter brugte Obamas hold Twitter til at tilbagevise Romneys påstande, mens tv-debatten var i fuld gang.

I samme debat argumenterede Romney for, at det statslige tv-selskab PBS skulle beskæres. Han understregede dog, at han selv var stor fan af figuren Big Bird fra tv-selskabets populære børneserie Sesame Street (på dansk Sesamgade), hvilket fik Twitter til at flyde over med jokes om Romney, Sesame Street og  Big Bird.

Det udnyttede tv-selskabet PBS ved at købe en annonce på Twitter i form af et såkaldt sponsoret tweet, der dukkede op, hver gang folk lavede Twitter-søgninger på "Big Bird".

2. Skab engagement

Du skal sørge for at engagere de folk, der følger din virksomhed.

Eksempelvis forsøger Mitt Romney at opbygge et forhold til de folk, der følger ham, ved at tweete billeder, der viser, hvad der foregår bag scenerne under kampagnen.

Derfor skal du tweete om Vild Med Dans

3. Vis personlighed

Der er en risiko for, at det hurtigt kommer til at virke ferskt og upersonligt, når virksomheder er aktive på Twitter og andre sociale netværk. 

Derfor bør din virksomhed sørge for at vise humor. Humor giver personlighed og fortæller, at I ikke tager jer selv alt for alvorligt i din virksomhed. 

Som eksempel nævner Shane Steele, at Obama var hurtig til reagere, da Clint Eastwood under det republikanske konvent holdte en lettere bizar tale, hvor den tidligere action-helt stod og talte til en tom stol. 

Clint Eastwoods stunt gik øjeblikkeligt viralt, og Twitter blev fyldt med jokes om Eastwood og tomme stole. Obama reagerede hurtigt og postede et billede af sin stol, der bærer inskriptionen: 'The President.'

Obamas kommentar til billedet: "Denne stol er optaget." 

4. Brug fælles interesser

Du kan skabe forbindelse til dine kunder ved at gøre brug af jeres fælles interesser. 

Shane Steeler nævner et eksempel, hvor en konservativ gruppe, der støtter Romney, har gjort opmærksom på sig selv ved at tweete om den amerikanske udgave af Vild Med Dans. 

Her er det dog værd at tilføje, at den slags som oftest skal gøres med varsomhed.

Det kan hurtigt komme at virke påtrængende, spam-agtigt og i værste fald anstødeligt, hvis du tweeter om et emne udelukkende for at promovere dig selv. 

Eksempelvis har vi her i spalterne tidligere fortalt om den amerikanske tøjdesigner Kenneth Cole, der kom i problemer, da hans virksomhed forsøgte at promovere sin forårskollektion ved at tweete en joke om revolutionen i Egypten, som mange folk opfattede som upassende. 

5. Aktiver folk

Et af de vigtigste mål for de to kampagneorganisationer i valgkampen er at aktivere vælgerne. Eksempelvis ved at få dem til at donere penge til valgkampen. 

Twitter hævder selv, at der er en sammenhæng mellem, hvor ofte folk bliver eksponeret for politiske tweets og deres villighed til at donere penge, og ifølge Shane Steele har nogle virksomheder ud fra den filosofi valgt at indføre rabatordninger for folk, der retweeter deres tweets. 

Hos den amerikanske tøjbutik på nettet Bonobos er det eksempelvis muligt for kunder at få adgang til et særligt 24-timers udsalg, hvis de retweeter deres tweet et vist antal gange. 

Læs også:
 
Åh nej! Her er verdens pinligste firma-koks på nettet

Se hvordan Obama går amok på de sociale medier
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.