Artikel top billede

Elendige kodeord afslører identiteten af brugere på Sex.dk

Taget med bukserne nede: Hackere har offentliggjort login og kodeord for 30.000 brugere af sex.dk. Alt for personlige kodeord har gjort det nemt at identificere de ellers anonyme brugere.

Adskillige brugere på datingsiden Sex.dk risikerer at stå i en yderst penibel situation, hvor deres identitet kan blive afsløret. 

Det skyldes, at det for et par uger siden lykkedes hackere at få fingre i over 30.000 brugernavne og kodeord til datingsiden Sex.dk, der sidenhen blev offentliggjort på hjemmesiden Pastebin.com.

Men en del af brugerne har været så uforsigtige i deres valg af kodeord, at det på kort tid er muligt at afsløre, hvem der gemmer sig bag brugernavnet.

Telefonnummer som kodeord

ComON har gennemgået de 30.000 kodeord og fundet frem til adskillige brugere, der har brugt deres telefonnummer som kodeord.

Mens andre har brugt kodeord, der meget vel kan være deres CPR-nummer.

En af dem, der har fået sine personlige oplysninger lækket, er en mandlig Sex.dk-bruger, som ComON har talt med.

Han har ikke blot brugt sit telefonnummer som password, men har også ladet en del af sit navn indgå i brugernavnet.

Den anonyme bruger erkender, at han næsten altid bruger sit telefonnummer som password på diverse netsider.

"Det bruger jeg da altid. Ellers kan jeg jo ikke huske kodeordet igen," siger brugeren, der ønsker at være anonym.

Vil det få konsekvenser for, hvilke brugernavne du vælger i fremtiden?

"Ja, det tror jeg da nok, at det vil. Man skal jo åbenbart tænke sig mere om, når man bruger den slags skidt," siger den yderst fåmælte Sex.dk-bruger.

Lover anonymitet

Websiden Sex.dk lover 100 procent anonymitet og 
over for it-mediet Version2 har Bo Jacobsen, der er webmaster for Sex.dk, tidligere afvist, at der er blevet lækket personfølsomme oplysninger i forbindelse med hackerangrebet.

Men det er først nu, han er blevet klar over, at der var telefonnumre blandt de tusindvis af lækkede kodeord.

"Jeg har kigget nogle af dem (kodeordene, red.) igennem løbende under vores administration, men jeg er ikke gået listen struktureret igennem," siger Bo Jacobsen til ComOn.dk.

Han erkender, at det ikke er brugernes fejl, at de har brugt et password, der nu kan identificere dem.

"Vi skulle selvfølgelig passe på oplysningerne. Jeg vil absolut gerne beklage. Vi er nødt til at gøre sikkerheden bedre, da den åbenbart ikke har været god nok før." siger han og understreger, at det er hackere og ikke Sex.dk, som har spredt de personlige oplysninger på nettet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.