Artikel top billede

Så nemt kan du hacke Windows 8 apps

En Nokia-udvikler har demonstreret, at det er muligt at manipulere Windows 8 apps med simple tricks.

Ifølge udvikleren Justin Angel er det meget let at manipulere og ændre apps i Microsofts seneste operativsystem Windows 8. Det skriver heise security. På sin private hjemmeside - som i øjeblikket er offline - skriver han, at det er nemt at hacke Windows 8 apps, fordi "de krypterede data bliver gemt lokalt - sammen med krypterings-algoritmen og hash-nøglen".

Han har brugt forskellige spil-apps til at demonstrere, hvordan man kan hacke softwaren. I et af spillene har han skaffet sig selv en guldskat ved at ændre de lokalt gemte data og bruge et værktøj som dotPeek. En skat, som spilleren normalt skal betale for med rigtige penge.

I et andet spil har han ændret priserne for de genstande, der er sat til salg, til "0", og han har konverteret de gratis prøveversioner af apps til fulde versioner uden at betale.

Det er alle sammen apps, der bruger Microsofts objektorienterede Intermediate Language.

Han har også hacket apps, der kommunikerer direkte med en server. Det gælder blandt andet Cut the Rope, hvor han har smuglet Javascript-kode ind i Internet Explorer 10 og dermed aktiveret baner, som normalt kræver ekstra betaling.

Det er ikke kun spil, der kan hackes, men Justin Angel henviser til at spil repræsenterer en meget stor del af omsætningen. Der findes ingen officielle tal for Windows 8, men i det mobile Windows Phone 7 er det 64 pct. af omsætningen, der kommer fra spil.

Han beskriver også, hvad man kan gøre for at beskytte applikationerne. Et af forslagene er et særligt krypteret område i hukommelsen, der er reserveret til apps. En anden mulighed er at sørge for, at prøveversioner kun har et begrænset funktionssæt, i stedet for blot at bruge en nøgle, der låser funktionerne op når brugeren har betalt.

Det ser ud til at Justin Angel har fjernet hacker-vejledningen fra sin hjemmeside igen. Det kan skyldes hans arbejdsgiver Nokia, som netop samarbejder med Microsoft om Windows Phone 7 og 8.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Digitaliseringsstyrelsen søger ny hovedleverandør til Borger.dk
Digitaliseringsstyrelsen søger med million-ordre ny hovedleverandør af en række centrale opgaver på Borger.dk i en fokuseret kontrakt, hvor man kommer til at samarbejde tæt med Netcompany.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.