Artikel top billede

(Foto: PC World)

Sikkerhed i din webshop: Sådan sikrer du dine data

Opbevarer du dine kunde-data forsvarligt? Se, hvad hackerne kigger efter, og hvordan du kan sikre dig mod at få stjålet informationer fra din webshop.

Dine kundedata er måske noget af det mest værdifulde, som tyveknægte i din e-butik kan få fat i.

Det er derfor vigtigt at sikre sig, at din database-server er sikret mod, at fremmede folk kan stikke snablen ned i din database.

Du bør også tænke over, om din database og din webshop skal ligge på samme server.

"Generelt er det en dårlig idé at have både sit website og sin database liggende på den samme maskine. Det er en fy fy," siger Thomas Wong, chef-sikkerhedskonsulent i sikkerhedsfirmaet FortConsult.

Hans anbefaling lyder på, at din database skal ligge på et system, der kun kan ses fra webserveren, så resten af verden ikke også kan se dine data.

Vælg det rigtige webhotel

Langt de fleste vælger at leje sig ind på et webhotel. 

Her har du meget lidt kontrol over den platform, du nu lægger det på. 

Man skal derfor sondere markedet og høre udbyderne af webhoteller ad. 

"Du får stillet en maskine til rådighed, og så kan du uploade dit site, og det er det, du kan styre," lyder det fra Thomas Wong.

Hvis det er et seriøst webhotel, vil man kunne spørge udbyderen, hvad de gør for at sikre data. 

"Får de det udført? Får de udført penetrationstest? Det tror jeg ikke, de gør, hvis du giver syv kroner om måneden for det, men giver du 1.500 kroner om måneden for at få det hostet, mener jeg, at man med rimelighed kan tillade sig at stille nogle krav til, at de også sikrer, at ens systemer er i orden," siger Thomas Wong.

Undersøg sikkerheden på dit webhotel

Thomas Wong er overbevist om, at de seriøse webhoteller har informationen til at ligge på deres side, så man ikke behøver skrive en mail, hvor man spørger, om de har styr på sikkerheden.

"Så ved jeg godt, hvad der står i den mail, jeg får tilbage," siger han og pointerer, at webhotel-udbyderen ikke behøver at skrive i detaljer, hvordan de er sikret, men blot informere om, at der er tænkt over sikkerheden.

Det betyder ifølge Thomas Wong, at man som bruger får en eller anden form for tryghed.

"Det siger egentlig ikke så meget om sikkerheden, men det viser, at man har styr på nogle processer på det område, og det kan give en eller anden form for ro i maven hos kunden," forklarer Thomas Wong.

Han tilføjer, at det samtidig er en god idé, hvis der er en tilknyttet en form for it-revision til webhotellet.

"Virker det, som om de bruger penge på noget, der kan give tryghed for brugeren, eller går det bare ud på at sælge det så billigt som muligt? Når der er 5.000 eller 10.0000 sites, der blevet kompromitteret, er det oftest ét enkelt webhotel, der er blevet kompromitteret, og alle deres sites er så røget med i købet," lyder det fra Thomas Wong.

De dyrebare data

Har du styr på dit webhotel, kan du begynde at fokusere dér, hvor det kan være rigtig kostbart at have et hul.

Hvor det er, kan du læse på næste side.

Dette går hackerne især efter

De virkelig store huller opstår der, hvor hackerne kan få adgang til andre brugeres informationer.

"Med sikkerhedsøjne ser vi også efter, om vi kan manipulere med prisen undervejs i et købsforløb. Det kan man faktisk mange steder. Skræmmende nok," siger Thomas Wong.

Især er det i de tilfælde, hvor der bliver sendt rigtig mange varer ud af huset. Der kan det godt være, at der ikke er nogen manuel kontrol af hver eneste faktura.

Du skal derfor sørge for, at uvedkommende ikke kan snyde dit website, hvis du eksempelvis tager imod kreditkort, hvor du bruger en ekstern udbyder til at håndtere betalingerne.

Kan give webshop-ejeren store tab

Selv om der er nogle helt specifikke krav til de udbydere, der tilbyder løsningerne, kan du godt komme galt af sted, når du implementerer betalingsløsningen.

Selve betalingen bliver nemlig foretaget hos den eksterne udbyder af betalingsløsninger, og så sender denne en bekræftelse til din webbutik om, at betalingen er modtaget. Den skriver dog ikke, hvilket beløb der er betalt, og her er det nogle gange muligt at ændre prisen.

"Så hvis du eksempelvis skal overføre 800 kroner, så overfører du i stedet otte kroner i den pågældende betalingsgateway, og så går ordren alligevel igennem, for kortbetalingen er jo gennemført," siger Thomas Wong.

Når det sker, står webshop-ejeren tilbage med et stort tab og en meget lang næse.

"Det er først, når man manuelt går tingene igennem, at man opdager, at man mangler pengene," lyder det fra Thomas Wong, der påpeger, at det er en sårbarhed, du bare skal have styr på.

Han understreger samtidig, at hvis din betalingsløsning er sat rigtigt op, er det så godt som umuligt at manipulere med betalingerne.

"Men hvis det er sat forkert op, kræver det ikke andet end et plugin i Firefox, et tryk på to knapper, og så er beløbet ændret. Sværere er det ikke," forklarer Thomas Wong.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere