Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Microsoft smadrer gigantisk botnet

Microsoft og Symantec er gået sammen om at lukke et botnet med op til en million inficerede computere.

Nu har softwarefirmaerne Microsoft og Symantec fået ram på et af verdens største botnet, det såkaldte Bamital, der blev lukket ned i denne uge. Samtidig er der sendt automatiske beskeder til de inficerede computere med links til værktøjer, der kan bruges til at rense systemet. Det melder Reuters.

Det amerikanske politi har gennemført ransagninger sammen med teknikere fra de to selskaber i datacentre i New Jersey og Virginia, hvor man har beslaglagt én server og fået en anden server taget af nettet.

Det menes, at serverne er blevet brugt til at styre mellem 300.000 og en million inficerede computere i botnettet.

Bamital har blandt andet videreledt søgninger på de inficerede maskiner til bagmændenes egen side. Det betyder også, at det nu er umuligt at gennemføre internet-søgninger på de maskiner, der har været en del af botnettet.

Men Microsoft og Symantec har sørget for, at brugere med inficerede computere bliver videreledt til en side, der fortæller om problemet. Samtidig er der gratis værktøjer til at få ryddet op på computeren.

I beskeden hedder det: "Du har nået dette websted, fordi din computer sandsynligvis er inficeret med malware, der omdirigerer resultatet af dine søgeforespørgsler. Du vil modtage denne besked, indtil du fjerner malwaren fra din computer".

Den kriminelle bande, der har plantet Bamital malwaren, har også været i stand til at fjernstyre de inficerede computere og installere andre former for skadelig software.

Det er sjette gang, at Microsoft slår til mod et større botnet, men det er ikke set tidligere, at man også tilbyder gratis værktøjer og automatiske advarsler for at hjælpe brugerne.

Det anslås, at bagmændene har tjent mindst 5,5 mio. kr. om året på Bamital. En del af sporene fører til Rusland, men der er indtil videre ikke foretaget anholdelser i sagen.

Microsoft fortæller mere om Bamital i sin egen blog.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere