Artikel top billede

Expert: Disse butikker vil vi selv eje

Expert-butikkerne skal drives lokalt i en række byer, men andre steder vil kæden selv eje butikkerne.

Expert-kæden har siden nytår været i aktion for at redde franchise-butikker i tre jyske byer. Først var det Ribe og Vejen, hvor franchisetageren gik konkurs. Nu er det Silkeborg, hvor en tilsvarende historie er ved at udrulle sig.

Expert-kæden har i alle tre tilfælde været ude og fortælle, at kæden vil køre butikkerne videre, men at de gerne skulle tilbage som franchise-butikker igen.

Det handler om, at Expert helst ser, at Expert-butikker i mindre byer bliver drevet lokalt.

"I storbyer vil vi nok helst drive butikkerne som en kapital-kæde, men i mindre byer tror vi det er bedst med en lokal forankring. Den store forskel på strategien er, at i de mindre byer giver franchise et lokalt engagement, fordi butikkerne bliver drevet af nogle, der kender byen og lokalområdet," siger Experts danske kædedirektør, John Birkmose Andersen.

Derfor er han også overbevist om, at de butikker, som Expert overtog i januar i henholdsvis Vejen og Ribe, igen skal tilbage på en franchisetagers hænder. I hans optik giver det ikke mening, at de drives som kapital-kæde butikker.

"Vejen og Ribe er typiske eksempler på byer, hvor vi tror på, at der skal en lokal person, som kender byen, sportsklubben og kunderne, til at drive butikken," siger han.

Det er også planen, at butikken i Silkeborg på sigt skal tilbage på franchisehænder, selv om Silkeborg er en af de større byer i Danmark.

"Silkeborg ligger lidt midt imellem. Men jeg tror stadig, at Silkeborg er en lokal butik i vores sammenhæng. Jeg er ikke bange for at drive den selv som en kapitalkæde-butik, men jeg tror stadig, at Silkeborg er en by, hvor det, at den bliver drevet af en lokal franchisetager, vil gøre en større forskel," siger John Birkmose Andersen.

Men i større byer end Silkeborg vil Expert satse på selv at eje og drive butikkerne. Som eksempelvis i Esbjerg, hvor Expert-kæden for et års tid siden selv overtog butikken og nu driver den videre som kædedrevet butik.

Expert bebudede også tilbage i 2011, at kæden satser på at åbne mindst otte kæmpebutikker i Danmark, der skal drives som kapitalkæde-butikker.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Intels store plan afsløret: Fire nye generationer af processorer klar inden 2025 - og en helt ny æra er på vej
Intels nye CEO Pat Gelsinger har fremlagt planen for de fem års produkter. Planen rummer hele fire nye processorteknologier og en vild ny standard for produktionsteknologien. Se planerne her.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.