Artikel top billede

Sådan blev malware spredt til iOS-udviklere

Et kendt websted for mobile udviklere, iPhoneDevSDK, blev udnyttet til at smugle malware ind hos Apple og Facebook. Nu fortæller webstedets ejer, hvordan det er sket.

Tidligere i denne uge kom det frem, at både Apple-ansatte og Mac-brugere har været udsat for et historisk stort angreb, hvor deres computere er blevet inficeret med malware. Det samme gælder for Facebook, som også har været ramt af et malware-angreb. Alt tyder på, at både de ansatte hos Apple og Facebook har fået deres computere inficeret med malware efter et besøg på et websted for mobile udviklere, iPhoneDevSDK.

Nu fortæller webstedets ejer, Ian Sefferman, hvad der er sket. Han indrømmer, at iPhoneDevSDK er blevet misbrugt til at sprede malware til en række virksomheder. Det betyder reelt, at alle, der har besøgt den pågældende side i den seneste tid, kan risikere, at deres computer nu er inficeret med skjult malware.

Inficeringen er sket gennem et Java-sikkerhedshul, som nu er lukket. Men hvis malwaren allerede ligger på computere, er det for sent. Det hjælper sandsynligvis heller ikke at køre antivirus-software - det må formodes, at både Apple og Facebook har meget stærke sikkerheds-programmer, og alligevel er malwaren sluppet igennem.

Ian Sefferman oplyser i et blog-indlæg, at angriberne har hacket en enkelt administrator-konto og brugt den til at ændre i koden, så et specielt Javascript blev inkluderet på alle sider. Dette script har så forsøgt at plante malware på de besøgendes computere ved at udnytte Java-hullet.

Han kan ikke fortælle, hvor længe det pågældende script har ligget på iPhoneDevSDK, men han mener, at angriberne har stoppet distributionen den 30. januar.

Samtidig beklager Sefferman, at hverken Facebook eller et andet firma eller myndighederne har kontaktet ham. Facebook havde ikke informeret ham på forhånd, inden man gik til pressen med meldingen om, at det mobile websted havde spredt malware.

Sefferman hævder selv, at hans websted er det mest populære forum for iOS-udviklere og derfor også konstant er udsat for nye angreb. Han mener ikke, at angriberne har fået fat i brugerdata, men alle gemte kodeord skal alligevel skiftes ud.

Der advares stadig mod at besøge iPhoneDevSDK, selvom Sefferman lover, at den skadelige kode er fjernet nu. ComON har derfor valgt ikke at bringe et link til webstedet eller blog-indlægget.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.