Artikel top billede

Poker-malware hacker Facebook-konti

Ny advarsel mod Facebook-angreb. PokerAgent hackede over 16.000 konti på det sociale netværk.

En trojansk hest har været i stand til at stjæle login-oplysninger fra mere end 16.000 Facebook-brugere. Det fortæller sikkerheds-leverandøren ESET, der har studeret den trojanske hest i det seneste år. Målet for den såkaldte PokerAgent malware var at få fat i brugernes login-data til Facebook og koble disse sammen med Texas HoldEm Poker-app'en, som nu kaldes Zynga Poker.

Der er mange gode grunde til, at man skal beskytte sin konto på sociale netværk, men normalt kan der ikke ske direkte økonomisk skade, hvis kontoen bliver hacket. Det værste der kan ske er typisk, at der dukker mærkelige links op på Facebook-væggen eller i meddelelser til vennerne.

Men PokerAgent viser, at Facebook-malware også kan bruges til at stjæle penge fra brugerne.

Ved at sammenkøre login-oplysningerne med Texas HoldEm Poker kunne bagmændene nemlig få adgang til oplysninger om brugerens kreditkort.

"Texas HoldEm Poker er en af de mest populære poker-apps på Facebook. Ifølge AppData har den mere end 35 millioner aktive brugere, og antallet af stjålne Facebook-loginoplysninger kunne have været meget større, hvis ikke denne malware i starten primært koncentrerede sig om Israel, hvor ESET hjalp CERT og det israelske politi med at stoppe truslen," siger landechef Minna Vadsager fra Eurosecure ESET Danmark.

Hun fortæller også, at man har været forhindret i at udtale sig offentligt om truslen før nu på grund af den israelske undersøgelse. Truslen er nu blevet elimineret.

"Hele sagen viser, hvor vigtigt det er at beskytte computeren, og ikke mindst de sociale medier. Vi gemmer mange oplysninger der, og nu også kreditkortoplysninger, hvilket gør det endnu vigtigere at være forsigtig," siger Minna Vadsager.

Hun bekræfter, at man har set en stor og hastig stigning i mængden af malware, der spredes gennem Facebook.

Facebook-applikationer kan være inficeret

PokerAgent har brugt en hær af 800 computere, der allerede har været inficeret og kontrolleret af angriberen i et botnet. De har så modtaget kommandoer fra C&C (Command & Control) serveren.

De inficerede computere har fået en kommando om at logge ind på ejerens Facebook-konto og tilgå dennes Texas HoldEm-score og kreditkortoplysninger.

Hvis brugeren ikke har tilknyttet et kreditkort eller har en lav score, fik den inficerede computer i stedet besked på at lægge et link til en phishingside på brugerens Facebook-profil.

Det skulle lokke brugerens venner over på en phishingside, der minder om Facebooks loginside. Her blev de besøgende bedt om at logge ind på Facebook for at bekræfte deres identitet, og derved kunne de cyberkriminelle opsamle deres Facebook-logininformationer.

"Ikke mindre end 16.194 login-oplysninger blev stjålet af denne malware, og selv om denne trussel nu er elimineret, kan der godt være andre Facebook-applikationer, der er blevet inficeret på samme måde, som Zynga Poker blev. Så selv om Zynga Poker ikke længere er inficeret, er der stadig grund til at være forsigtig og opmærksom," siger Minna Vadsager.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
10 gratis artikler: Få gode råd fra Danmarks bedste it-ledere