Artikel top billede

Apple lukker gabende sikkerhedshul i App Store

I årevis har hackere haft adgang til at stjæle data fra Apples App Store i trådløse netværk. Nu er hullet endelig lukket.

Indtil nu har Apple ikke brugt kryptering til at beskytte forbindelsen mellem en iPhone eller anden mobil enhed og selskabets App Store. Det betyder, at en angriber i samme trådløse netværk har haft mulighed for at opfange adgangskoden og listen over applikationer på enheden og installere uønskede apps. Det betyder, at brugeren er i farezonen, hvis man f.eks. bruger et offentligt netværk i et hotel, en restaurant eller en lufthavn.

Sikkerheds-eksperten Elie Bursztein fandt sårbarheden og meldte den til Apple i juli sidste år, men først nu har Apple rettet problemet, som sandsynligvis har eksisteret i mange år.

Den seneste sikkerhedsopdatering fra Apple betyder, at forbindelsen til App Store nu bliver krypteret med HTTPS som standard.

Det har fået Bursztein til at lægge detaljerede informationer om sårbarheden ud på sin blog, hvor der også er flere videoer, som viser, hvordan sårbarheden kan udnyttes til at stjæle kodeord og bytte rundt på apps.

Den aktuelle sag illustrerer, at det er helt afgørende at bruge HTTPS i mobile apps til at kryptere webforbindelser, mener Bursztein, der forsker i sikkerhed på Stanford University.

Han har tidligere vist, hvordan man kan finde krypterede kodeord i Windows.

Apple har ikke selv kommenteret sagen, men selskabet henviser gerne til problemerne med malware hos rivalen Android.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.