Artikel top billede

Så er den gal igen: Vigtige opdateringer til din computer

Både Microsoft og Adobe har lukket alvorlige sikkerhedshuller i deres software.

På sin månedlige patchdag har Microsoft udsendt en række kritiske sikkerheds-opdateringer til Internet Explorer, Windows og andre softwareprodukter. Flere af sårbarhederne beskrives som meget alvorlige.

Et af sikkerhedshullerne betyder, at man kan overtage kontrollen over en vilkårlig Windows-computer blot ved at indsætte en usb-nøgle. Det er ikke engang nødvendigt at være logget på som bruger, og det fungerer altså også, selv om computeren er låst.

Det kræver selvfølgelig, at man har fysisk adgang til computeren, men så er der også fri adgang til systemet. Det forudsætter kun, at man har en manipuleret hukommelsesnøgle, der stikkes i en usb-port.

Det betyder eksempelvis, at man nemt kan få adgang til alle data på en stjålet bærbar computer - forudsat, at der ikke er anvendt kryptering - og en person, som gør rent på et kontor om natten, kunne nemt trænge ind på alle computere.

Det fungerer også med et andet lagermedie end en hukommelsesnøgle, hvis det kan tilsluttes over en usb-forbindelse.

Microsoft skriver i sin blog, at sikkerhedshullet muligvis også kan udnyttes uden direkte fysisk adgang til computeren.

Der er tale om en kombination af tre forskellige sårbarheder, som nu bliver lukket med de seneste patches. Desuden har Microsoft frigivet seks andre opdateringer, der samlet lukker 16 andre sikkerhedshuller i Windows og andre programmer. De bliver nu distribueret gennem Microsofts eget Update-system.

Det er ikke kun Microsoft, der har haft travlt med at patche. Adobe kom for to uger siden med en haste-opdatering til Flash Player, og nu er man klar til at lukke fire nyopdagede sikkerhedshuller.

De kan alle udnyttes til at smugle fremmed kode ind over nettet og få kontrol over computeren. Sårbarhederne findes både i Flash Player til Windows, Mac OS X, Linux og Android.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.