Podcast:Her er de nye (dyre) iPads og den nye Surface Laptop - men kan manglen på chips drille?

Test: Hvad kan man bruge en Kindle Paperwhite til i iPad-alderen?

Giver det mening at bruge 1.200 kroner på en ebogslæser, når de fleste af os alligevel ejer en tablet?

Kindle Paperwhite er den seneste udgave af Amazons efterhånden legendariske serie af ebogslæsere.

Amerikanerne har haft glæde af den siden oktober, mens det først er i løbet af de seneste måneder, at Amazon har gjort det muligt at bestille en Paperwhite fra Danmark.

En mulighed som vi har gjort brug af her på redaktionen.

Vi vil gerne finde ud af, om det stadigvæk giver mening at købe en dedikeret ebogslæser med et e-ink-display i en tid, hvor de fleste af os alligevel har adgang til tablets, der har skærme med høj opløsning og forrygende farver.

Ligner en trykt side
Men en e-ink-skærm kan stadigvæk fascinere. Da jeg for efterhånden mange år siden så et e-ink display for føste gang, troede jeg, at det blot var en slukket udstillingsmodel, hvor der var sat et papskilt henover skærmen. 

Men nej, det er rent faktisk skærmen, der til forveksling ligner et trykt skilt, og selv flere år efter kan jeg stadigvæk blive imponeret, når jeg ser et e-ink-display stå knivskarpt i høj solskin. 

Det er sandsynligvis også grunden til, at der stadigvæk bliver produceret e-boglæsere med e-ink-skærme, selv om der er massiv konkurrence fra tablets som iPad Mini eller Nexus 7, der også er glimrende at læse bøger på.

Eksempelvis viser en ny undersøgelse fra Publishers Weekly, at blandt folk der læser ebøger, er der i dag flere, der foretrækker at læse på en tablet fremfor på en dedikeret ebogslæser med e-ink-skærm.

Fascinerende bagbelysning
Paperwhite adskiller sig mest markant fra de tidligere Kindle-modeller ved, at den har fået en indbygget bagbelysning, der også gør det muligt at læse på den i mørke.

Det er en kæmpe fordel, at man nu ikke længere behøver at bekymre sig om at skulle sidde i nærheden af en lampe, når man skal læse, og det er umiddelbart fascinerende at se en papirlignende side pludseligt blive oplyst.

Ifølge Amazon vil belysningen tilmed forbedre læseoplevelsen, fordi det øger skærmens kontrast. Den grålige baggrund bliver ganske enkelt en smule lysere, når der er tændt for Paperwhite-lyset.

Men jeg oplevede det dog ikke som en ubetinget positiv oplevelse, at der pludselig kommer lys under skærmen. Det får også skærmen til at virke mere urolig og lidt mindre behagelig at læse på. E-ink udmærker sig normalt ved at minde om en almindelig trykt tekst, men med bagbelysning kommer det til at føles lidt som at sidde og stirre ind i en almindelig skærm.

Noget som nogle søvnforskere i øvrigt mener kan forårsage søvnproblemer, hvis vi udsættes for det umiddelbart før sengetid. Du kan dog heldigvis blot nøjes med at bruge belysningen, når du føler, at det er nødvendigt.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.