Artikel top billede

Dansk spil-gigant: "Adobe har mistet interessen for Flash"

Unity dropper nu sin Flash-understøttelse. Det danske firma mener, at Flash er så godt som død.

Den kendte danske spilmotor Unity kommer ikke længere i en version til Flash. Det fortæller Unity Technology i sin blog. Firmaet har sine rødder i Danmark, men har i dag hovedkvarter i USA. I efteråret kom version 4 af motoren, der bruges i mange spil og grafiske programmer.

Unity fortæller, at man fortsat vil tilbyde support og fejlrettelser til Flash-udgaven af Unity 4, men den bliver ikke videreudviklet, og salget af nye licenser er nu stoppet.

For halvandet år siden startede Unity med udviklingen af sin Flash-version. Dengang havde man store forventninger til Flash som spilplatform. Med denne software kan Unity-spillene afvikles direkte i browseren - blot Flash er installeret på computeren.

Men Unity mener, at Adobe selv har mistet interessen i Flash-platformen.

"Vi kan ikke se, at Adobe er parat til at investere i fremtidens udvikling af Flash. Det er tydeligt, når man ser på Adobes beslutning om at opgive Flash Player Next, ustabiliteten i de seneste versioner af Flash Player og at selskabet flytter medarbejdere til andre projekter," hedder det i bloggen.
 
Desuden har Adobe tabt sin opbakning hos udviklerne ved at introducere og så annullere et "revenue sharing" program.

I begyndelsen af 2012 lovede Adobe, at man ville modernisere hele Flash-platformen under navnet Flash Next og sørge for, at den kan opfylde kravene i de næste fem-ti år. Men i den seneste roadmap forklarer Adobe, at man nu i stedet vil videreudvikle den eksisterende Flash-klient.

Unity henviser også til, at udviklerne flygter fra Flash, mens selskabets egen Web Player har haft stor vækst og nu er installeret på mere end 200 millioner computere.

Det betyder også, at Unity fortsat satser på at afvikle spil og andet multimedie-indhold direkte i browseren - mens det skal ske med firmaets egen teknologi og ikke med Flash.

Unity arbejder på en helt ny webløsning, der sandsynligvis bygger på HTML5. Så slipper man helt for at skulle installere et plugin i browseren eller anden lokal software for at afvikle Unity-spil.

Igennem de sidste mange år har Flash spillet en stor rolle i at bringe interaktive multimedie-applikationer ud på nettet, men efterhånden kan HTML5 tilbyde mange af de samme muligheder. Steve Jobs var den første, der for alvor dødsdømte Flash og blokerede det på Apples mobile enheder.

Adobe stoppede selv udviklingen af sin mobile Flash Player til Android sidste år. Samtidig har Adobe opgivet sit forsøg på at få Flash ud i browsere til fjernsyn, settop-bokse og lignende enheder, og det bliver tolket som endnu et signal om, at Flash har en begrænset fremtid.

LÆS OGSÅ:

Apple: "Brug kun Flash hvis du ikke kan løse opgaven på andre måder"

Han udlever drømmen i Silicon Valley
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


Fremtidens ERP – træf de rigtige strategiske valg

Automatisering, fuld udnyttelse data og muligheden for at knytte leverandører og kunder endnu tættere til virksomheden, og kravene til et moderne forretnings- eller ERP-system er mange. Vær med når vi sætter fremtiden ERP på dagsordnen og diskuterer nogle af de vigtigste og mest relevante spørgsmål om ERP.

13. oktober 2022 | Læs mere


Dell Technologies Forum

Se hvilke løsninger, der kan give jeres virksomhed de næste banebrydende resultater Mød brancheeksperter, vær med til spændende breakout-sessioner og interaktive oplevelser, og lær mere om løsninger inden for alt fra multicloud-strategi som as-a-Service, AI-baserede beslutningsprocesser i edge-miljøer til moderne og sikker cyber resilience.

25. oktober 2022 | Læs mere


Computerworld
Efter 15 år med iPhone: Her er Computerworlds favorit-modeller - og vores karakter til hver enkelt model
CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital