Dansk spil-gigant: "Adobe har mistet interessen for Flash"

Unity dropper nu sin Flash-understøttelse. Det danske firma mener, at Flash er så godt som død.

Den kendte danske spilmotor Unity kommer ikke længere i en version til Flash. Det fortæller Unity Technology i sin blog. Firmaet har sine rødder i Danmark, men har i dag hovedkvarter i USA. I efteråret kom version 4 af motoren, der bruges i mange spil og grafiske programmer.

Unity fortæller, at man fortsat vil tilbyde support og fejlrettelser til Flash-udgaven af Unity 4, men den bliver ikke videreudviklet, og salget af nye licenser er nu stoppet.

For halvandet år siden startede Unity med udviklingen af sin Flash-version. Dengang havde man store forventninger til Flash som spilplatform. Med denne software kan Unity-spillene afvikles direkte i browseren - blot Flash er installeret på computeren.

Men Unity mener, at Adobe selv har mistet interessen i Flash-platformen.

"Vi kan ikke se, at Adobe er parat til at investere i fremtidens udvikling af Flash. Det er tydeligt, når man ser på Adobes beslutning om at opgive Flash Player Next, ustabiliteten i de seneste versioner af Flash Player og at selskabet flytter medarbejdere til andre projekter," hedder det i bloggen.
 
Desuden har Adobe tabt sin opbakning hos udviklerne ved at introducere og så annullere et "revenue sharing" program.

I begyndelsen af 2012 lovede Adobe, at man ville modernisere hele Flash-platformen under navnet Flash Next og sørge for, at den kan opfylde kravene i de næste fem-ti år. Men i den seneste roadmap forklarer Adobe, at man nu i stedet vil videreudvikle den eksisterende Flash-klient.

Unity henviser også til, at udviklerne flygter fra Flash, mens selskabets egen Web Player har haft stor vækst og nu er installeret på mere end 200 millioner computere.

Det betyder også, at Unity fortsat satser på at afvikle spil og andet multimedie-indhold direkte i browseren - mens det skal ske med firmaets egen teknologi og ikke med Flash.

Unity arbejder på en helt ny webløsning, der sandsynligvis bygger på HTML5. Så slipper man helt for at skulle installere et plugin i browseren eller anden lokal software for at afvikle Unity-spil.

Igennem de sidste mange år har Flash spillet en stor rolle i at bringe interaktive multimedie-applikationer ud på nettet, men efterhånden kan HTML5 tilbyde mange af de samme muligheder. Steve Jobs var den første, der for alvor dødsdømte Flash og blokerede det på Apples mobile enheder.

Adobe stoppede selv udviklingen af sin mobile Flash Player til Android sidste år. Samtidig har Adobe opgivet sit forsøg på at få Flash ud i browsere til fjernsyn, settop-bokse og lignende enheder, og det bliver tolket som endnu et signal om, at Flash har en begrænset fremtid.

LÆS OGSÅ:

Apple: "Brug kun Flash hvis du ikke kan løse opgaven på andre måder"

Han udlever drømmen i Silicon Valley
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.