Artikel top billede

Så nemt kan Twitter hackes

Twitter forsøger nu at forbedre sin sikkerhed med to-faktor-login, men det kan omgås med enkle midler.

Efter den seneste tids angreb mod Twitter har tjenesten nu indført to-faktor-autenficering, hvor brugeren foruden sit normale telefonnummer også skal indtaste en sekscifret kode, der sendes per sms. Det skal gøre det sværere at overtage en fremmed persons Twitter-konto. Men sikkerheds-eksperter har allerede fundet metoder til at omgå den ekstra sikkerhed.

Twitter blev tvunget til at reagere efter et angreb mod nyhedsbureauet AP for få uger siden. AP's Twitter-konto blev brugt til at sprede en falsk historie om et bombeangreb mod det Hvide Hus, som kortvarigt påvirkede kurserne på det amerikanske aktiemarked.

F-Secure har nu testet sikkerheden hos Twitter og konstaterer, at man kan snyde sig igennem med det såkaldte "sms spoofing". Twitter tilbyder nemlig også, at man kan sende og modtage tweets per sms. Hvis man sender en sms med ordet "stop", bliver det pågældende mobilnummer automatisk fjernet fra Twitter. Det betyder også, at to-faktor-autenficering bliver deaktiveret.

Det kræver så kun, at angriberen kender mobiltelefon-nummeret for sit offer og sender en falsk "stop" sms med dette nummer som afsender. Så er den ekstra sikkerhed fjernet.

Der er også mulighed for, at en hacker selv kan aktivere to-faktor-autenficering, hvis man har overtaget en fremmed Twitter-konto - og dermed forhindre, at den oprindelige ejer kan få adgang til sin konto igen.

Sikkerhedsfirmaet Toopher beskriver en anden angrebsmetode i en YouTube-video. Her bliver offeret lokket ind på en falsk Twitter-side, hvor man skal indtaste sit kodeord. Det bliver så brugt til at logge på den rigtige Twitter-konti, og der sendes en bekræftelses-sms til telefonen med den sekscifrede kode.

Brugeren indtaster nu denne kode på den falske side - og så har hackeren fri adgang til kontoen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”