Artikel top billede

Så nemt kan Twitter hackes

Twitter forsøger nu at forbedre sin sikkerhed med to-faktor-login, men det kan omgås med enkle midler.

Efter den seneste tids angreb mod Twitter har tjenesten nu indført to-faktor-autenficering, hvor brugeren foruden sit normale telefonnummer også skal indtaste en sekscifret kode, der sendes per sms. Det skal gøre det sværere at overtage en fremmed persons Twitter-konto. Men sikkerheds-eksperter har allerede fundet metoder til at omgå den ekstra sikkerhed.

Twitter blev tvunget til at reagere efter et angreb mod nyhedsbureauet AP for få uger siden. AP's Twitter-konto blev brugt til at sprede en falsk historie om et bombeangreb mod det Hvide Hus, som kortvarigt påvirkede kurserne på det amerikanske aktiemarked.

F-Secure har nu testet sikkerheden hos Twitter og konstaterer, at man kan snyde sig igennem med det såkaldte "sms spoofing". Twitter tilbyder nemlig også, at man kan sende og modtage tweets per sms. Hvis man sender en sms med ordet "stop", bliver det pågældende mobilnummer automatisk fjernet fra Twitter. Det betyder også, at to-faktor-autenficering bliver deaktiveret.

Det kræver så kun, at angriberen kender mobiltelefon-nummeret for sit offer og sender en falsk "stop" sms med dette nummer som afsender. Så er den ekstra sikkerhed fjernet.

Der er også mulighed for, at en hacker selv kan aktivere to-faktor-autenficering, hvis man har overtaget en fremmed Twitter-konto - og dermed forhindre, at den oprindelige ejer kan få adgang til sin konto igen.

Sikkerhedsfirmaet Toopher beskriver en anden angrebsmetode i en YouTube-video. Her bliver offeret lokket ind på en falsk Twitter-side, hvor man skal indtaste sit kodeord. Det bliver så brugt til at logge på den rigtige Twitter-konti, og der sendes en bekræftelses-sms til telefonen med den sekscifrede kode.

Brugeren indtaster nu denne kode på den falske side - og så har hackeren fri adgang til kontoen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere