Artikel top billede

Nyt CMS vil indtage danske virksomheder med særlig strategi

Et CMS, der satser målrettet på integration med forretningssystemer, vil nu lægge arm med konkurrenterne i Danmark. CMS-rådgiver vurderer mulighederne.

Den digitale tilstedeværelse er et af de sidste områder, hvor virksomhederne for alvor stadig kan differentiere sig.

Derfor er indholdsstyrings-systemerne (CMS) også et af de varme områder og i stigende grad det helt centrale omdrejningspunkt for virksomhedens digitale indsats.

Det svenske firma CMS Crawler satte tal på markedet i marts i år.

I Danmark (.dk) blev der identificeret 84.000 websider, der anvender et genkendeligt indholdsstyringssystem.

CMS til SAP

Det seneste bud på en CMS-løsning til de danske kunder er det tyske e-Spirit CMS, der netop har åbnet et kontor i Danmark.

Et ubeskrevet blad i Danmark, men med rødder syd for grænsen.

"I Tyskland bruger mange virkelig store brands e-Spirit-løsningen, blandt andet Adidas, Bosch, Man og Mediamarkt. I Danmark og Sverige er e-Spirit derimod et ubeskrevet blad for de fleste," siger Bo Petersen, der skal lede det danske kontor for e-Spirit-CMS.

Selv om der er mange om buddet, så mener CMS-rådgiver Janus Boye, at der nok skal blive en plads til tyskerne, specielt i SAP-segmentet.

"e-Spirit har forstået at indfange kunder, der bruger SAP. Da løsningen har teknologisnablen nede i det forretningssystem, er det et oplagt valg for de it-chefer, der bruger SAP," siger han til Computerworld.

"Ikke ulige den model som Microsoft har med SharePoint, der ofte vælges, fordi den passer ind i resten af infrastrukturen. Der, hvor jeg kan se en plads til dem, er således blandt de firmaer, der skal vise SAP-data på deres websider, og hvor eksempelvis Sitecore ikke ligger lige til højrebenet."

Samtidig peger Janus Boye på, at teknologien er baseret på Java og ikke på .NET.

"Oracle har været dominerende på dette marked, og der er derfor plads til en lidt mindre leverandør, som bygger på Java," siger han.

Vurderer du, at der er plads til endnu et CMS i Danmark?

"Ja, det skal nok gå. I øjeblikket skal man lede virkelig længe efter et CMS, der ikke klarer det godt. Der er mange kunder og stor vækst."

Sådan ser CMS-markedet ud

Det mest populære CMS-system i verden er, ifølge CMS Crawler, WordPress med mere end 2,5 millioner installationer, ud af de 40 millioner analyserede sider i forårets statistik. 

Herefter kommer Joomla med lige godt en million installationer.

I Danmark hører Drupal til blandt de mest populære, hvis man ser på udbredelsen.

Ser man på omsætningsmarkedsandelene i Danmark, så er hierarkiet noget anderledes. 

Her vil et system som Drupal ikke figurere særlig højt, da systemet er gratis som udgangspunkt, og pengene i stedet tilfalder det konsulenthus, der udvikler løsningerne.

Her dukker, i følge IDC, firmaet som Sitecore, IBM, OpenText og EMC op som de mest anvendte og som konkurrenter til det nye tyske bud.


Stort dansk CMS sendes i skyen: Giver helt nye vilkår for de ansatte

Open source-CMS'er har alvorlige sikkerhedsproblemer

Derfor er dit CMS pivåbent

Her er de mest populære CMS'er i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere