HP dropper sin offentlige sky

Kort før HP bliver splittet i to selvstændige selskaber, dropper selskabet sine planer om at bygge sin egen cloud-platform.

HP opgiver sine store ambitioner om at blive en dominerende spiller på markedet for offentlige cloud-tjenester (public cloud).

Det skriver digi.no.

Det er kun halvandet år siden, at HP annoncerede investeringer for milliarder i en selvstændig cloud-platform under navnet Helion Public Cloud. Planen var, at HP via 20 datacentre rundt om i verden ville levere virtualiserede servere, storage, databehandling og forskellige andre cloudtjenester.

Men her kort en uge før at HP-koncernen splittes i to selvstændige enheder, slår koncernen nu bremserne i og lukker ned for det ambtitiøse projekt. Selskabet sætter endda dato på nedlukning, som bliver den 31. januar 2016.

Dermed erkender HP, at man aldrig var bare i nærheden af at udfordre de etablerede cloud-giganter som Amazon, Google og Microsoft. Dertil kommer, at koncerner som IBM, Oracle, Cisco og Red Hat kæmper for deres plads på markedet.

I stedet for den rent internetbaserede public cloud vil HP nu satse på at udvikle en platform til private eller hybride cloud-løsninger, hvor diskplads og regnekraft ligger i lokale datacentre. Det skal så leveres til kunderne via partnere eller andre etablerede cloud-udbydere som netop Microsoft eller Amazon.

Også HP-konkurrenten Dell har tidligere opgivet planer om at bygge en selvstændig public cloud-platform, fordi den hårde konkurrence på markedet gør det urimeligt dyrt at få fodfæste. Ligesom HP er Dell i stedet gået i partnerskab med Microsoft om i stedet at satse på en hybrid cloud-model.

To selskaber
Fra og med næste uge deles HP op i to selvstændige selskaber - HP Inc., som skal stå for salg af pc'er, devices og printudstyr og HP Enterprise, som skal tage sig af resten af forretning fra servere og netværk til software og services til erhvervskunder.

Forud for opsplitning har HP flere gange annonceret fyringsrunder, som på globalt plan vil betyde, at op mod 85.000 ansatte mister deres job. I Danmark er der dog ikke sat tal på, hvor mange medarbejdere, HP vil skille sig af med.

Ud over lukningen af sin cloud-satsning har HP netop frasolgt sikkerhedsfirmaet Tipping Point, som bliver overtaget af Trend Micro for en pris på cirka 300 millioner dollar.

Læs også:

HP-opsplitning koster op mod 30.000 nye fyresedler

HP splittes op i to danske selskaber: Her er de to nye topchefer i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.