Artikel top billede

HP dropper sin offentlige sky

Kort før HP bliver splittet i to selvstændige selskaber, dropper selskabet sine planer om at bygge sin egen cloud-platform.

HP opgiver sine store ambitioner om at blive en dominerende spiller på markedet for offentlige cloud-tjenester (public cloud).

Det skriver digi.no.

Det er kun halvandet år siden, at HP annoncerede investeringer for milliarder i en selvstændig cloud-platform under navnet Helion Public Cloud. Planen var, at HP via 20 datacentre rundt om i verden ville levere virtualiserede servere, storage, databehandling og forskellige andre cloudtjenester.

Men her kort en uge før at HP-koncernen splittes i to selvstændige enheder, slår koncernen nu bremserne i og lukker ned for det ambtitiøse projekt. Selskabet sætter endda dato på nedlukning, som bliver den 31. januar 2016.

Dermed erkender HP, at man aldrig var bare i nærheden af at udfordre de etablerede cloud-giganter som Amazon, Google og Microsoft. Dertil kommer, at koncerner som IBM, Oracle, Cisco og Red Hat kæmper for deres plads på markedet.

I stedet for den rent internetbaserede public cloud vil HP nu satse på at udvikle en platform til private eller hybride cloud-løsninger, hvor diskplads og regnekraft ligger i lokale datacentre. Det skal så leveres til kunderne via partnere eller andre etablerede cloud-udbydere som netop Microsoft eller Amazon.

Også HP-konkurrenten Dell har tidligere opgivet planer om at bygge en selvstændig public cloud-platform, fordi den hårde konkurrence på markedet gør det urimeligt dyrt at få fodfæste. Ligesom HP er Dell i stedet gået i partnerskab med Microsoft om i stedet at satse på en hybrid cloud-model.

To selskaber
Fra og med næste uge deles HP op i to selvstændige selskaber - HP Inc., som skal stå for salg af pc'er, devices og printudstyr og HP Enterprise, som skal tage sig af resten af forretning fra servere og netværk til software og services til erhvervskunder.

Forud for opsplitning har HP flere gange annonceret fyringsrunder, som på globalt plan vil betyde, at op mod 85.000 ansatte mister deres job. I Danmark er der dog ikke sat tal på, hvor mange medarbejdere, HP vil skille sig af med.

Ud over lukningen af sin cloud-satsning har HP netop frasolgt sikkerhedsfirmaet Tipping Point, som bliver overtaget af Trend Micro for en pris på cirka 300 millioner dollar.

Læs også:

HP-opsplitning koster op mod 30.000 nye fyresedler

HP splittes op i to danske selskaber: Her er de to nye topchefer i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere