Artikel top billede

HP dropper sin offentlige sky

Kort før HP bliver splittet i to selvstændige selskaber, dropper selskabet sine planer om at bygge sin egen cloud-platform.

HP opgiver sine store ambitioner om at blive en dominerende spiller på markedet for offentlige cloud-tjenester (public cloud).

Det skriver digi.no.

Det er kun halvandet år siden, at HP annoncerede investeringer for milliarder i en selvstændig cloud-platform under navnet Helion Public Cloud. Planen var, at HP via 20 datacentre rundt om i verden ville levere virtualiserede servere, storage, databehandling og forskellige andre cloudtjenester.

Men her kort en uge før at HP-koncernen splittes i to selvstændige enheder, slår koncernen nu bremserne i og lukker ned for det ambtitiøse projekt. Selskabet sætter endda dato på nedlukning, som bliver den 31. januar 2016.

Dermed erkender HP, at man aldrig var bare i nærheden af at udfordre de etablerede cloud-giganter som Amazon, Google og Microsoft. Dertil kommer, at koncerner som IBM, Oracle, Cisco og Red Hat kæmper for deres plads på markedet.

I stedet for den rent internetbaserede public cloud vil HP nu satse på at udvikle en platform til private eller hybride cloud-løsninger, hvor diskplads og regnekraft ligger i lokale datacentre. Det skal så leveres til kunderne via partnere eller andre etablerede cloud-udbydere som netop Microsoft eller Amazon.

Også HP-konkurrenten Dell har tidligere opgivet planer om at bygge en selvstændig public cloud-platform, fordi den hårde konkurrence på markedet gør det urimeligt dyrt at få fodfæste. Ligesom HP er Dell i stedet gået i partnerskab med Microsoft om i stedet at satse på en hybrid cloud-model.

To selskaber
Fra og med næste uge deles HP op i to selvstændige selskaber - HP Inc., som skal stå for salg af pc'er, devices og printudstyr og HP Enterprise, som skal tage sig af resten af forretning fra servere og netværk til software og services til erhvervskunder.

Forud for opsplitning har HP flere gange annonceret fyringsrunder, som på globalt plan vil betyde, at op mod 85.000 ansatte mister deres job. I Danmark er der dog ikke sat tal på, hvor mange medarbejdere, HP vil skille sig af med.

Ud over lukningen af sin cloud-satsning har HP netop frasolgt sikkerhedsfirmaet Tipping Point, som bliver overtaget af Trend Micro for en pris på cirka 300 millioner dollar.

Læs også:

HP-opsplitning koster op mod 30.000 nye fyresedler

HP splittes op i to danske selskaber: Her er de to nye topchefer i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere