Artikel top billede

HP dropper sin offentlige sky

Kort før HP bliver splittet i to selvstændige selskaber, dropper selskabet sine planer om at bygge sin egen cloud-platform.

HP opgiver sine store ambitioner om at blive en dominerende spiller på markedet for offentlige cloud-tjenester (public cloud).

Det skriver digi.no.

Det er kun halvandet år siden, at HP annoncerede investeringer for milliarder i en selvstændig cloud-platform under navnet Helion Public Cloud. Planen var, at HP via 20 datacentre rundt om i verden ville levere virtualiserede servere, storage, databehandling og forskellige andre cloudtjenester.

Men her kort en uge før at HP-koncernen splittes i to selvstændige enheder, slår koncernen nu bremserne i og lukker ned for det ambtitiøse projekt. Selskabet sætter endda dato på nedlukning, som bliver den 31. januar 2016.

Dermed erkender HP, at man aldrig var bare i nærheden af at udfordre de etablerede cloud-giganter som Amazon, Google og Microsoft. Dertil kommer, at koncerner som IBM, Oracle, Cisco og Red Hat kæmper for deres plads på markedet.

I stedet for den rent internetbaserede public cloud vil HP nu satse på at udvikle en platform til private eller hybride cloud-løsninger, hvor diskplads og regnekraft ligger i lokale datacentre. Det skal så leveres til kunderne via partnere eller andre etablerede cloud-udbydere som netop Microsoft eller Amazon.

Også HP-konkurrenten Dell har tidligere opgivet planer om at bygge en selvstændig public cloud-platform, fordi den hårde konkurrence på markedet gør det urimeligt dyrt at få fodfæste. Ligesom HP er Dell i stedet gået i partnerskab med Microsoft om i stedet at satse på en hybrid cloud-model.

To selskaber
Fra og med næste uge deles HP op i to selvstændige selskaber - HP Inc., som skal stå for salg af pc'er, devices og printudstyr og HP Enterprise, som skal tage sig af resten af forretning fra servere og netværk til software og services til erhvervskunder.

Forud for opsplitning har HP flere gange annonceret fyringsrunder, som på globalt plan vil betyde, at op mod 85.000 ansatte mister deres job. I Danmark er der dog ikke sat tal på, hvor mange medarbejdere, HP vil skille sig af med.

Ud over lukningen af sin cloud-satsning har HP netop frasolgt sikkerhedsfirmaet Tipping Point, som bliver overtaget af Trend Micro for en pris på cirka 300 millioner dollar.

Læs også:

HP-opsplitning koster op mod 30.000 nye fyresedler

HP splittes op i to danske selskaber: Her er de to nye topchefer i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere