Artikel top billede

(Foto: Bornholms Efterskole/Berit Hvassum)

Undersøgelse af iPads i skoler - gode til spil, dårlige til undervisning

Stor utilfredshed på skolerne i en amerikansk stat betyder, at Apple nu tilbyder at erstatte elevernes iPads med Macbooks.

Den amerikanske stat Maine tilbyder nu i samarbejde med Apple, at alle statens skoler uden ekstra omkostning kan få byttet deres iPads til Macbook Air-computere.

Beslutningen kommer efter en undersøgelse blandt skoleeleverne i byen Auburn i Maine, der viste, at hele 88,5 procent af lærerne og 74 procent at de studerende foretrak bærbare computer fremfor iPads.

Det skriver den amerikanske avis Lewiston-Auburn Sun Journal.

Lærere: iPads er legetøj
Ifølge avisen skrev en lærer i undersøgelsen, at elevernes iPads ikke spiller nogen rolle i klasseundervisningen, og at eleverne mest af alt bruger den som et legetøj, mens en anden lærer i undersøgelsen skriver, at iPaden i dag primært udfylder funktionen "som elevernes spillemaskine."

Flere lærere og elever skriver ligeledes, at eleverne lettere bliver distraheret, når de arbejder på en iPad end på en bærbar computer.

Den amerikanske avis påpeger desuden, at det især er de ældre elever, der er foretrækker at bruge en bærbar computer.

Det skyldes ifølge undersøgelsen, at den er et bedre værktøj, når eleverne skal skrive opgaver eller skal udføre avancerede opgaver som eksempelvis programmering.

Nogle skoler foretrækker Chroomebooks

Apples tilbud om at erstatte iPads med bærbare computer kommer ifølge Lewiston-Auburn Sun Journal efter, at flere skole i løbet af sidste år har foretrukket Chromebooks, der er kendetegnet ved at være billigere end både iPads og Macbook-computere.

Mike Muir, der er ansvarlig for teknologi og læring i staten Maine oplyser til Lewiston-Auburn Sun Journal, at staten "undervurderede hvor stor forskel, der er på en iPad og Macbook , og han tilføjer, at skolernes kunne have haft større nytte af iPaden, hvis staten i højere grad havde opfordret skolerne til at efteruddanne lærerne i brugen af iPads. 

Dansk skole sværger til iPads

På danske skoler og uddannelsesinsitutionerne har man ligeledes taget iPaden til sig i løbet af de seneste år.

For nylig fortalte Computerworld om den sydjyske voksenuddannelse VUC Syd, der i dag udstyrer alle uddannelsensens 2.500 studerende med iPads.

Her slog uddannelsens vicedirektør Vinnie Lerche fast, at uddannelsen fravalg af bærbare computere er definitiv.

"Jeg kan med sikkerhed sige, at vi ikke kommer til at gå tilbage til nogen former for bærbare computer. De næste enheder vi investerer vil også blive en eller anden form for mobil device," sagde hun til Computerworld.

Læs også: 

Dansk skole med 2.500 elever sværger til iPad: "Vores studerende kommer aldrig til at bruge en bærbar igen"

Glem alt om Surface og iPad: "Chromebook er bedst til undervisning i skolerne" 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere