Podcast:Her er de nye (dyre) iPads og den nye Surface Laptop - men kan manglen på chips drille?

Foto via Android Police.

Google klar med verdens vildeste Android-telefoner om 14 dage

De nyeste Android-flagskibsmodeller er bekræftet til at være klar 4. oktober. Læs her, hvad du kan forvente af det allerbedste, som Android-verdenen endnu har budt på.

Apple har leveret sin årlige telefon i form af iPhone 7, og snart er turen kommet til præsentationen af topmodellen fra mobilmarkedets anden mastodont, Google.

Præsentationen af årets Android-topmodel sker den 4. oktober, efter Google allerede nu har verificeret datoen og bygget et site til at skærpe appetitten på den kommende topmodel - eller rettere to kommende topmodeller - der denne gang ikke går under Nexus-navnet.

Derimod vil Google 4. oktober sammen med HTC lancere Pixel og Pixel XL, som traditionen tro med den måske afdøde Nexus-serie vil demonstrere det ypperste inden for Android-universet anno 2016.

Google har dog allerede fremvist den kommende Pixel-telefon, da selskabet er 'kommet til' at lække et billede af telefonen i en reklame for sit termostatmærke Nest, som du kan se her

En hed nat mellem A9 og iPhone
Det har længe været kendt i rygteland, at Googles årlige Android-topmodeller vil blive produceret af HTC.

Ligeledes skulle det være ganske vist, at Google-HTC-samarbejdet barsler med to telefoner i form af Pixel og Pixel XL på henholdsvis 5,2 tommer og 5,5 tommer.

I de seneste døgn er der også dukket flere billeder op af de to mobiltelefoner, som efter sigende på overfladen skulle ligne resultatet af en hed nat mellem HTC's A9 og Apples iPhone.

Bedøm selv på det lækkede billede (artiklen fortsætter under billedet)

Via Android Police.

Det ved vi allerede nu
Efter LG for nyligt lancerede sin nyeste flagskibsskibstelefon har HTC og Google noget at leve op til, når Pixel og dens storebror bliver præsenteret om 14 dages tid.

Læs også: Danskerne snydes for (måske) verdens vildeste telefon med Android Nougat

Indtil videre går Pixel-specifikationerne på, at begge Pixel-telefoner naturligvis bliver født med Android 7.0 Nougat, som er det nyeste styresystem til Google-telefonerne.

Formentlig er hovedbyggematerialerne for begge telefoners vedkommende aluminium og en glasskærm, hvor Pixel rygtes til at have en fuld HD AMOLED-skærm på 1920 X 1080 pixels.

XL-versionen menes derimod at komme med en 5,5 tommer QHD-skærm med en opløsning på 2560 X 1440 pixels.

Pixel-indmaden skulle styres af et modiferet Snapdragon 820-chipset eller et 821-chipset med quad-core 2.0 gigahertz 64-bit processor, hvor du kan åbne herlighederne ved hjælp af en fingeraftrykslæser og tilgå telefonen via en USB type C-port. 

Det forlyder også, at der skulle ligge 4 GB RAM i Pixel-telefonen, der holdes i live af et 2,770mAh-batteri.

For Pixel XL's vedkommende skulle telefonen holdes i live af et 3,450mAh batteri, og der er desuden plads til 32 gigabyte eller 128 gigabyte storage.

Begge telefoner skulle være udstyret med et 12 megapixel-kamera på fronten samt et 8 megapixel-selfiekamera.

Og den store VR-trommehvirvel
Med disse specifikationer bør Pixel-telefonerne kunne matche det allerhotteste og eksplosive telefoner inden for Android-verdenen lige nu.

Men der er mere.

For ifølge flere Android-sider kommer Pixel-telefonerne også med indbygget Daydream VR, som er Googles virtual reality-platform, som ser dagens lys i netop dette efterår.

Det skulle således være ganske sikkert, at Pixel-seriens første modeller bliver udstyret med den spritnye virtual reality-platform, der kan afvikle VR-apps med eksklusiv adgang til processorkraften.

Andre mobilfabrikanter i Android-økosystemet som LG, Samsung, Xiaomi, Huawei, Asus, ZTE og Alcatel rygtes også til at være klar til Daydream VR inden for kort tid.

Prisen for Pixel-flagskibstelefonen skulle ifølge det normalt velinformerede site Android Police ligge på 4.330 kroner, mens XL-telefonen formentlig koster en anelse mere.

Det vil for begge telefoners tilfælde sandsynligvis betyde en lavere pris end Apples foregående iPhone 6S-model.

Det kan du læse mere om her: Gør et kup: Så meget er priserne faldet på de bedste smartphones

Læs også:
Google på trapperne med nye telefoner, ny Chromecast og splinternyt VR-headset
Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.