Berygtet russisk hackergruppe går efter danske ofre

Skandinavien er udset som mål for flere angreb orkestreret af den berygtede russiske hackergruppe Fancy Bear, som også var involveret i mail-afsløringer i den amerikanske valgkamp. Læs her, hvad du skal passe på.

APT28, Sofacy eller blot Fancy Bear.

Den berygtede russiske hackergruppe med de mange navne og fangearmene indblandet i hackeriet på mailservere under det amerikanske valg har indstillet kanonerne på Danmark og andre skandinaviske mål.

Det oplyser det danske it-sikkerhedsselskab CSIS Security Group i et nyhedsbrev, efter selskabet har iagttaget den russiske hackergruppe i gennem et stykke tid.

Lokker med Syrien
Lokkemaden til de danske internetbrugere er konflikten i Syrien, som Fancy Bear benytter i spear phishing-angreb, hvor formålet er at lokke ofrene ind på en specifik hjemmeside, som er inficeret med malware.

"Det pågældende dokument, som leveres via denne webside, er formateret som RTF, og gør brug af en nyere sårbarhed i Adobe Flash Player (CVE-2016-4117). Vi har set samme sårbarhed, som også var en reel 0-dags sårbarhed, blive misbrugt i tilsvarende angreb mod blandt andre Demokraternes Nationale Komite," forklarer CSIS Security Group.

Hjemmesiden, som du skal holde øje med i det aktuelle spearphishing-angreb ligner denne, hvor CSIS Securty Group har renset URL'en af sikkerhedsmæssige hensyn: http://aa.com[.]tr/en/middle-east/turkish-troops-involvement-in-mosul-out-of-question/670305.

Læs mere her om, hvordan et spear phishing-angreb virker: Hackernes nye vidundervåben: 'Spear phishing'

Opdater din Flash Player
Sikkerhedsselskabet oplyser, at Fancy Bear generelt har optrappet sine aktiviteter i Skandinavien i den seneste tid.

Her ser målene ud til at være eksempelvis universiteter, regeringskontorer og forsvarsmyndigheder i Danmark, Sverige, Norge og Finland.

I det aktuelle angreb rettet mod Danmark udnytter hackergruppen sårbarheder i Flash Player version 21.0.0.226 og i ældre versioner, hvis det pågældende link aktiveres af en uforsigtig modtager, oplyser CSIS Security Group.

Derfor er rådet, at du skal opdatere din Flash Player med det samme, hvis det ikke allerede er gjort.

Sikkerhedsselskabet har blokeret mere end 30 domæner relateret ti l Fancy Bear, som først vil forsøge at lægge skadelig kode i dine midlertidige internetfiler. Herefter vil den supplerende malware blive hentet ned fra nettet.

Læs også:
Mød de to russiske hackergrupper, der spreder skræk og rædsel i hele it-verdenen

Kritisk sikkerhedshul i Windows bliver udnyttet til angreb i Europa - snart kan sigtekornet rettes mod din pc

Er Obama og Putin på vej i cyberkrig? USA forbereder kæmpe cyber-angreb på Rusland
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Få øjeblikkelig og brugbar sikkerhedsindsigt med SIEM i skyen
En stigende del af virksomhedens kritiske IT-infrastruktur og applikationer driftes som hybridløsninger eller leveres online som SaaS eller PaaS. Alligevel er mange sikkerhedsprodukter stadig on-premise-baserede, tunge at implementere, kræver løbende vedligehold, er svære at overskue og bliver slet ikke udnyttet effektivt – hvis de da overhovedet installeres. Men det er under hastig forandring. Gartner venter, at 80% af alle Security Information and Event Management-løsninger (SIEM) om højst fem år vil have kernefunktioner, der udelukkende leveres via skyen, og det er der gode grunde til. Cloudbaseret SIEM er mere agilt, lettere at implementere, trækker på både AI og flere datakilder, er enkle at skalere og giver et markant bedre og mere prioriteret overblik over aktuelle trusler. Læs meget mere i denne hvidbog.