Artikel top billede

Berygtet russisk hackergruppe går efter danske ofre

Skandinavien er udset som mål for flere angreb orkestreret af den berygtede russiske hackergruppe Fancy Bear, som også var involveret i mail-afsløringer i den amerikanske valgkamp. Læs her, hvad du skal passe på.

APT28, Sofacy eller blot Fancy Bear.

Den berygtede russiske hackergruppe med de mange navne og fangearmene indblandet i hackeriet på mailservere under det amerikanske valg har indstillet kanonerne på Danmark og andre skandinaviske mål.

Det oplyser det danske it-sikkerhedsselskab CSIS Security Group i et nyhedsbrev, efter selskabet har iagttaget den russiske hackergruppe i gennem et stykke tid.

Lokker med Syrien

Lokkemaden til de danske internetbrugere er konflikten i Syrien, som Fancy Bear benytter i spear phishing-angreb, hvor formålet er at lokke ofrene ind på en specifik hjemmeside, som er inficeret med malware.

"Det pågældende dokument, som leveres via denne webside, er formateret som RTF, og gør brug af en nyere sårbarhed i Adobe Flash Player (CVE-2016-4117). Vi har set samme sårbarhed, som også var en reel 0-dags sårbarhed, blive misbrugt i tilsvarende angreb mod blandt andre Demokraternes Nationale Komite," forklarer CSIS Security Group.

Hjemmesiden, som du skal holde øje med i det aktuelle spearphishing-angreb ligner denne, hvor CSIS Securty Group har renset URL'en af sikkerhedsmæssige hensyn: http://aa.com[.]tr/en/middle-east/turkish-troops-involvement-in-mosul-out-of-question/670305.

Læs mere her om, hvordan et spear phishing-angreb virker: Hackernes nye vidundervåben: 'Spear phishing'

Opdater din Flash Player

Sikkerhedsselskabet oplyser, at Fancy Bear generelt har optrappet sine aktiviteter i Skandinavien i den seneste tid.

Her ser målene ud til at være eksempelvis universiteter, regeringskontorer og forsvarsmyndigheder i Danmark, Sverige, Norge og Finland.

I det aktuelle angreb rettet mod Danmark udnytter hackergruppen sårbarheder i Flash Player version 21.0.0.226 og i ældre versioner, hvis det pågældende link aktiveres af en uforsigtig modtager, oplyser CSIS Security Group.

Derfor er rådet, at du skal opdatere din Flash Player med det samme, hvis det ikke allerede er gjort.

Sikkerhedsselskabet har blokeret mere end 30 domæner relateret ti l Fancy Bear, som først vil forsøge at lægge skadelig kode i dine midlertidige internetfiler. Herefter vil den supplerende malware blive hentet ned fra nettet.

Læs også:
Mød de to russiske hackergrupper, der spreder skræk og rædsel i hele it-verdenen

Kritisk sikkerhedshul i Windows bliver udnyttet til angreb i Europa - snart kan sigtekornet rettes mod din pc

Er Obama og Putin på vej i cyberkrig? USA forbereder kæmpe cyber-angreb på Rusland
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere