Artikel top billede

Berygtet russisk hackergruppe går efter danske ofre

Skandinavien er udset som mål for flere angreb orkestreret af den berygtede russiske hackergruppe Fancy Bear, som også var involveret i mail-afsløringer i den amerikanske valgkamp. Læs her, hvad du skal passe på.

APT28, Sofacy eller blot Fancy Bear.

Den berygtede russiske hackergruppe med de mange navne og fangearmene indblandet i hackeriet på mailservere under det amerikanske valg har indstillet kanonerne på Danmark og andre skandinaviske mål.

Det oplyser det danske it-sikkerhedsselskab CSIS Security Group i et nyhedsbrev, efter selskabet har iagttaget den russiske hackergruppe i gennem et stykke tid.

Lokker med Syrien

Lokkemaden til de danske internetbrugere er konflikten i Syrien, som Fancy Bear benytter i spear phishing-angreb, hvor formålet er at lokke ofrene ind på en specifik hjemmeside, som er inficeret med malware.

"Det pågældende dokument, som leveres via denne webside, er formateret som RTF, og gør brug af en nyere sårbarhed i Adobe Flash Player (CVE-2016-4117). Vi har set samme sårbarhed, som også var en reel 0-dags sårbarhed, blive misbrugt i tilsvarende angreb mod blandt andre Demokraternes Nationale Komite," forklarer CSIS Security Group.

Hjemmesiden, som du skal holde øje med i det aktuelle spearphishing-angreb ligner denne, hvor CSIS Securty Group har renset URL'en af sikkerhedsmæssige hensyn: http://aa.com[.]tr/en/middle-east/turkish-troops-involvement-in-mosul-out-of-question/670305.

Læs mere her om, hvordan et spear phishing-angreb virker: Hackernes nye vidundervåben: 'Spear phishing'

Opdater din Flash Player

Sikkerhedsselskabet oplyser, at Fancy Bear generelt har optrappet sine aktiviteter i Skandinavien i den seneste tid.

Her ser målene ud til at være eksempelvis universiteter, regeringskontorer og forsvarsmyndigheder i Danmark, Sverige, Norge og Finland.

I det aktuelle angreb rettet mod Danmark udnytter hackergruppen sårbarheder i Flash Player version 21.0.0.226 og i ældre versioner, hvis det pågældende link aktiveres af en uforsigtig modtager, oplyser CSIS Security Group.

Derfor er rådet, at du skal opdatere din Flash Player med det samme, hvis det ikke allerede er gjort.

Sikkerhedsselskabet har blokeret mere end 30 domæner relateret ti l Fancy Bear, som først vil forsøge at lægge skadelig kode i dine midlertidige internetfiler. Herefter vil den supplerende malware blive hentet ned fra nettet.

Læs også:
Mød de to russiske hackergrupper, der spreder skræk og rædsel i hele it-verdenen

Kritisk sikkerhedshul i Windows bliver udnyttet til angreb i Europa - snart kan sigtekornet rettes mod din pc

Er Obama og Putin på vej i cyberkrig? USA forbereder kæmpe cyber-angreb på Rusland




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere