Artikel top billede

Kommunal kæmpeordre på vej: Vil købe hardware og it-udstyr for op mod 350 millioner kroner

Aarhus Kommune er på jagt efter en leverandør til en rammeaftale på op til 350 millioner kroner. "Vi lægger det ud i én aftale, fordi vi gerne vil have en god pris," lyder det fra kommunen.

Landets næststørste kommune er klar til at trække læderet frem og foretage en større udskrivning.

Det sker, når Aarhus Kommune til maj afgør, hvem der skal levere it-udstyr til kommunen for op mod 350 millioner kroner de kommende år.

Det viser udbudsmateriale fra EU. 

"Udbuddet kommer som et udtryk for, at vi har brug for en aftale om indkøb af pc'er og udstyr. Vores almindelige udstyr udskiftes løbende, men afsættet for, at det er 300-350 millioner kroner er, at det vores estimat af, at det kan komme til at koste at skifte udstyret ud over den her fire-årige periode," siger Anders Jørgensen, der er konstitueret chef for it-infrastruktur i Aarhus Kommune.

En samlet aftale

I den østjyske by ønsker man at samle alle indkøb i én rammeaftale af prismæssige hensyn, forklarer Anders Jørgensen. 

"Vi lægger det ud i én aftale, fordi vi gerne vil have en god pris." 

Han vil dog ikke komme nærmere ind på, hvilke virksomheder der har meldt sig på banen i forbindelse med millionudbuddet. 

Kan du sige noget om, hvilke virksomheder der har meldt sig på banen?

"Nej"

Men det er Atea, der leverer til jer nu?

"Ja"

Håber I på en forlængelse med Atea eller vil I gerne se nogle andre spillere byde på opgaven?

"Vi har bragt det i udbud og det betyder, at vi ønsker at få det konkurrenceudsat," siger Anders Jørgensen. 

Ikke alt på en gang

Udbuddet drejer sig konkret om levering af alt fra computerskærme og bærbare computere til headset og USB-nøgler.

Men selv om der er sat op til 350 millioner kroner af til indkøbet, så er det i følge Anders Jørgensen ikke sikkert, at regningen bliver helt så stor. 

"Det er ikke én ordre på 350 millioner kroner. Det er en rammeaftale, som kan rumme op til det beløb. Aftalen giver mulighed for, at der kan købes ind for det beløb. Det er ikke det samme som at vi garanterer at købe for 350 millioner kroner. "

Den konstituerede chef for it-infrastrukturen vil dog godt love, at man ikke så snart budrunden er afgjort går ud og placerer én kæmpe ordre. 

"Vi har ikke nogle konkrete forventninger om at købe for 300 millioner kroner pc'er lige med det samme. Det er en rammeaftale om, at det kan beløbe sig op til det," siger han.

Tidligere har Aarhus Kommune blandt andet udbudt driften af kommunens it for hundredevis af millioner kroner. Disse ordrer er blandt andet blevet vundet af Atea, Fujitsu og KMD

Aarhus Kommune træffer sin endelige beslutning i begyndelsen af maj, så her kan en virksomhederne forvente at få en betragtelig ordre i bogen, selv om den bliver spredt ud over de kommende år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere