Ny højesteretsdom indfører nye vilkår for leasing af it-udstyr: Alle bør tjekke deres aftaler omgående

En principiel afgørelse fra Højesteret slår fast, at slutbrugerne skal godskrives værdi af nedtaget print - og kopiudstyr. Det betyder, at alt for mange i dag betaler for meget til leasingselskaberne. Få tjekket dine leasingaftaler, for der kan være penge at hente, lyder det fra advokat.

Omkring middagstid onsdag dumpede der en e-mail ind hos advokat Anders Rynkebjerg. 

Mailen indeholdt en dom fra Højesteret, der slog fast, at slutbrugeren i en leasingaftale om printudstyr har ret til godtgørelse, hvis udstyret pilles ned som led i en ny aftale. 

Det kan lyde lidt teknisk, men sådan har det ikke været indtil nu.

Tidligere har leasingvirksomheden kunne flytte restgælden over i den næste aftale og efterfølgende sælge det nedtagne udstyr en gang til.  

Læs mere om sagen her: Vigtig dom på trapperne: Højestretsafgørelse kan få afgørende indflydelse på dine leasing-aftaler

Dagens afgørelse bør være startskud til at alle virksomheder får gennemset deres aftaler.

Det mener advokat Anders Rynkebjerg, der repræsenterer den sejrende part i sagen. 

"Man skal se efter, om man har været udsat for noget, der smager af det her. Det vil sige, om man tidligere har været udsat for en fremgangsmåde, hvor der er taget leaset udstyr ned og overført restgæld til den næste aftale. Hvis det er tilfældet, så skal man hurtigst muligt tage kontakt til en advokat, der sidder med den her type sager. Der vil være grundlag for at fremsætte et erstatningskrav, fordi man er blevet udsat for et tab, da der er blevet overført for meget restgæld," siger han.

Læs mere om dyre leasingaftaler her: Sådan undgår du at blive fanget i dyre leasing-kontrakter på dit hardware

Stort set alle er ramt
Markedet for leasingaftaler indenfor kopi - og printløsninger er stort.

Derfor er det også advokatens forestilling, at en lang række virksomheder med fordel vil kunne gennemgå deres leasingaftaler for at se, om restgælden er blevet overført til den nye aftale uden, at der er godskrevet nogen værdi for det udstyr, som er taget ned. 

"I min verden er der stort set ingen, der har indgået flere leasingaftaler efter hinanden, der ikke har været udsat for det her. Det er en givtig forretningsmetode, der har været fulgt fra leverandørernes side, fordi man har fundet det attraktivt at få udstyr tilbage uden at betale for det, som man så kan sælge til fuld pris igen."

Læs mere om det her: Han handlede printere og kopimaskiner for millioner - nu afslører han branchens beskidte tricks

Derfor opfordrer Anders Rynkebjerg da også alle virksomheder, der har leasingaftaler til at få kigget dem igennem hurtigst muligt. 

"Min opfordring er, at man får tjekket de sidste to til tre aftaler, så man kan få syn for sagen og få be- eller afkræftet, om der er noget at komme efter. "Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.