Artikel top billede

Foto: Cambio

Konkurrent trækker på skuldrene over CGI's pludselige exit fra milliard-udbud: "En konkurrent mindre"

Hos Cambio, der er den ene af de to tilbageværende leverandører i kampen om EPJ-ordren i Region Syddanmark, tager man CGIs exit med ophøjet ro. "Opgaven for os er den samme," siger administrerende direktør i Cambio, Steffen Lerche.

Overraskelsen var stor, da nyheden torsdag landede om, at sværvægteren CGI trækker sig fra milliardudbuddet i Region Syddanmark. 

De fleste havde forventet, at de tre prækvalificerede leverandører ville køre sammen mod målstreget, men sådan skulle de ikke være. 

CGI mener, at man vil have svært ved at vinde på de præmisser, som Region Syddanmark har sat op for udbuddet, og derfor valgte virksomheden altså i går at trække sig.

Læs mere om bruddet her: Stor-leverandør trækker sig uden varsel fra milliard-udbud i Region Syddanmark: "Efter mange overvejelser er vi desværre nået til den konklusion"

Overrasket blev man da også hos konkurrenten Cambio, der sammen med danske Systematic nu står tilbage som prækvalificeret parter. Det ændrer dog ikke holdningen hos Cambio. 

"Det er suverænt CGI's beslutning. Det ændrer ikke noget for os. For os er opgaven stadigvæk den samme. Det eneste, der er ændret er, at nu er der en konkurrent mindre," siger Steffen Lerche, der er administrerende direktør i Cambio.

Læs mere her: CGI-boss efter overraskende udbuds-exit: "Hvis man tager total cost-of-ownership, så har vi den billigste løsning"

Dermed er Cambio og Systematic tilbage som de eneste leverandører, der kan få opgaven at levere et EPJ-system til rergionen. Tre er altså blevet til to, men det ser Steffen Lerche ikke som en ubetinget fordel.

Er det ikke nemmere at vinde et ræs, når der er to deltagere i stedet for tre?

 ”Det er ikke entydigt sådan det er. Et mindre felt ændrer nok på noget, men grundlæggende er vores opgave den samme," siger han.

Ikke samme planer

Efter CGI's chokexit har man hos Cambio ikke fået samme idé, om at man gerne vil trække sig fra kampen, og dermed lade danske Systematic køre alene i mål. 

Går I med lignende planer hos jer?

”Nej, overhovedet ikke. På ingen måde,” understreger Cambio-direktøren, der har alle mand i fuld sving for at løfte opgaverne i forbindelse med udbuddet, der afsluttes i de kommende måneder. 

”Vi er i gang med forhandlingsmøderne nu her, og det er det, der er vores fokus nu. Så kommer der et opdateret tilbud i begyndelsen af det nye år, og så er der nogle demoseancer. Vi har alle mand på opgaverne og fuld damp på kedlerne. ”

Læs mere her: 

På trods af udbuds-exit i Region Syddanmark: CGI med i kampen om NemLog-in ordre

Computerworld mener: Nye ridser i lakken til Region Syddanmark i ombrust EPJ-udbud

Milliardudbud i Region Syddanmark kan betyde regionalt EPJ-exit for svenske Cambio




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere