Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Morgen-briefing: Opsplitning af TDC kan komme til at tage flere år / IT-Universitetet håber på flere specialister / OnRobot køber iværksættervirksomhed / EU har blikket skarpt rettet mod kryptovaluta

Opsplitning af TDC kan komme til at tage flere år. IT-Universitetet håber på flere specialister. OnRobot køber iværksættervirksomhed. Trump retter Twitter-storm mod it-firmaer. EU har blikket skarpt rettet mod kryptovaluta. Hypefactor kan være på kant med loven.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Opsplitning af TDC kan komme til at tage flere år

Opsplitningen af TDC kan komme til at tage flere år, mener fællestillidsmand Lars Jørgensen ifølge Børsen.

Lars Jørgensen har ifølge avisen netop deltaget i et statusmøde med afgående topchef Pernille Erenbjerg, efter TDC’s nye ejer, pensionskassekonsortiet DK Telekommunikation, har besluttet at dele TDC op.

“Vores it-system er bygget op af alt muligt, men der er jo kun én hjerne. Forestil dig, du har to siamesiske tvillinger, men kun et hjerte. Det bliver virkelig komplekst at opdele forretningen," siger Lars Jørgensen til avisen.

Sydbank-analytiker Morten Imsgard deler vurderingen. Han mener, at opsplutningen kommer til at tage ‘flere år.

Læs også: Her er pensionskassernes plan med at købe TDC: Står klar til at investere massivt i mobil- og bredbånd.

IT-Universitetet håber på flere specialister

IT-Universitetet i København krydser fingre for, at finansloven for næste år vil udmønte sig efter regeringens ønske om at give universitetet 25 millioner kroner yderligere, end det får i dag.

“Med denne forøgelse af basismidlerne vil IT-Universitetet fra 2019 kunne øge antallet af studiepladser på udvalgte uddannelser til gavn for de virksomheder, som mangler it-specialister, og til gavn for de mange velkvalificerede ansøgere til selvsamme uddannelser,” lyder det fra universitetet.

Får universitetet pengene, skal de anvendes på ansættelse af flere forskere, som “så kan uddanne flere it-kandidater og bidrage med forskning inden for vigtige områder som data science og it-sikkerhed,” lyder det fra universitetet.

OnRobot køber iværksættervirksomhed

Det fynske robotfirma OnRobot køber iværksættervirksomheden Purple Robotics, der har udviklet det, som selskabet kalder 'en nyskabende vakuumgriber.'

Det er blot tre måneder siden, at OnRobot blev fusioneret sammen af tre robotselskaber fra henholdsvis USA, Danmark og Ungarn.

De tre stiftere af Purple Robotics har alle tidligere arbejdet i Odenses helt store robot-selskabet, Universal Robotics.

Selskabet meddeler, at det siden dets entre på markedet har 'oplevet et veritabelt stormløb fra forhandlere i hele verden.'

"Allerede tre måneder efter lanceringen af produktet har 40 forhandlere i 25 lande indgået en aftale med Purple Robotics om forhandling af den patenterede nyskabelse," lyder det fra Odense.

Trump retter Twitter-storm mod it-firmaer

Den amerikanske præsident Donald Trump er kendt for sine mange Twitter-beskeder. I de seneste dage har han udsendt en række tweets, hvor han i sit eget, jordnære sprog kritiserer de store tech-firmaer.

Han skriver blandt andet, at konservative politikere er blevet uretfærdigt behandlet af Alphabet, og at det ‘vil blive adresseret.’

“results on “Trump News” are from National Left-Wing Media, very dangerous. Google & others are suppressing voices of Conservatives and hiding information and news that is good. They are controlling what we can & cannot see. This is a very serious situation-will be addressed!,” skriver han som led i en lang række tweets.

Donald Trump harmange millioner følgere på Twitter, hvor han har udsendt ikke mindre end 38.700 tweets. Han følger selv blot 47 personer på Twitter.

Du finder præsidentens mange tweets her.

EU har blikket skarpt rettet mod kryptovaluta

EU’s finansministre har blikket stift rettet mod kryptovaluta.

I hvert fald er kryptovaluta på dagsordenen, når de 28 finansministre i næste uge mødes i Wien for at diskutere forskellige emner.

Blandt temaerne er blandt andet manglen på gennemsigtighed i kryptovaluta-verdenen samt muligheden for at anvende kryptovaluta til hvidvask af penge, skatteunddragelse og finansiering af terrorist-virksomhed.

Ministrene skal mødes om en uge, nemlig 7. september.

Hypefactor kan være på kant med loven

Hypefactor bliver børsnoteret på mandag. Men processen frem til noteringen kan have været præget af ulovligheder, mener b ørsretsekspert Paul Krüger Andersen, professor emeritus ved Juridisk Institut på Aarhus Universitet ifølge Børsen.

“Efter min vurdering er det en overtrædelse af markedsmisbrugsforordningen,” siger professoren i avisen.

Det sker efter, at samme avis tidligere har skrevet om, at selskabets PR-mand, Søren B. H. Berg har hyldet virksomheden i den store Facebook-gruppe Aktieporteføljen uden at have gjort opmærksom på, at han arbejdede for Hypefactors.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Ryk VMware i skyen og kom videre på den digitale rejse
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.