Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Opsplitning af TDC kan komme til at tage flere år / IT-Universitetet håber på flere specialister / OnRobot køber iværksættervirksomhed / EU har blikket skarpt rettet mod kryptovaluta

Opsplitning af TDC kan komme til at tage flere år. IT-Universitetet håber på flere specialister. OnRobot køber iværksættervirksomhed. Trump retter Twitter-storm mod it-firmaer. EU har blikket skarpt rettet mod kryptovaluta. Hypefactor kan være på kant med loven.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Opsplitning af TDC kan komme til at tage flere år

Opsplitningen af TDC kan komme til at tage flere år, mener fællestillidsmand Lars Jørgensen ifølge Børsen.

Lars Jørgensen har ifølge avisen netop deltaget i et statusmøde med afgående topchef Pernille Erenbjerg, efter TDC’s nye ejer, pensionskassekonsortiet DK Telekommunikation, har besluttet at dele TDC op.

“Vores it-system er bygget op af alt muligt, men der er jo kun én hjerne. Forestil dig, du har to siamesiske tvillinger, men kun et hjerte. Det bliver virkelig komplekst at opdele forretningen," siger Lars Jørgensen til avisen.

Sydbank-analytiker Morten Imsgard deler vurderingen. Han mener, at opsplutningen kommer til at tage ‘flere år.

Læs også: Her er pensionskassernes plan med at købe TDC: Står klar til at investere massivt i mobil- og bredbånd.

IT-Universitetet håber på flere specialister

IT-Universitetet i København krydser fingre for, at finansloven for næste år vil udmønte sig efter regeringens ønske om at give universitetet 25 millioner kroner yderligere, end det får i dag.

“Med denne forøgelse af basismidlerne vil IT-Universitetet fra 2019 kunne øge antallet af studiepladser på udvalgte uddannelser til gavn for de virksomheder, som mangler it-specialister, og til gavn for de mange velkvalificerede ansøgere til selvsamme uddannelser,” lyder det fra universitetet.

Får universitetet pengene, skal de anvendes på ansættelse af flere forskere, som “så kan uddanne flere it-kandidater og bidrage med forskning inden for vigtige områder som data science og it-sikkerhed,” lyder det fra universitetet.

OnRobot køber iværksættervirksomhed

Det fynske robotfirma OnRobot køber iværksættervirksomheden Purple Robotics, der har udviklet det, som selskabet kalder 'en nyskabende vakuumgriber.'

Det er blot tre måneder siden, at OnRobot blev fusioneret sammen af tre robotselskaber fra henholdsvis USA, Danmark og Ungarn.

De tre stiftere af Purple Robotics har alle tidligere arbejdet i Odenses helt store robot-selskabet, Universal Robotics.

Selskabet meddeler, at det siden dets entre på markedet har 'oplevet et veritabelt stormløb fra forhandlere i hele verden.'

"Allerede tre måneder efter lanceringen af produktet har 40 forhandlere i 25 lande indgået en aftale med Purple Robotics om forhandling af den patenterede nyskabelse," lyder det fra Odense.

Trump retter Twitter-storm mod it-firmaer

Den amerikanske præsident Donald Trump er kendt for sine mange Twitter-beskeder. I de seneste dage har han udsendt en række tweets, hvor han i sit eget, jordnære sprog kritiserer de store tech-firmaer.

Han skriver blandt andet, at konservative politikere er blevet uretfærdigt behandlet af Alphabet, og at det ‘vil blive adresseret.’

“results on “Trump News” are from National Left-Wing Media, very dangerous. Google & others are suppressing voices of Conservatives and hiding information and news that is good. They are controlling what we can & cannot see. This is a very serious situation-will be addressed!,” skriver han som led i en lang række tweets.

Donald Trump harmange millioner følgere på Twitter, hvor han har udsendt ikke mindre end 38.700 tweets. Han følger selv blot 47 personer på Twitter.

Du finder præsidentens mange tweets her.

EU har blikket skarpt rettet mod kryptovaluta

EU’s finansministre har blikket stift rettet mod kryptovaluta.

I hvert fald er kryptovaluta på dagsordenen, når de 28 finansministre i næste uge mødes i Wien for at diskutere forskellige emner.

Blandt temaerne er blandt andet manglen på gennemsigtighed i kryptovaluta-verdenen samt muligheden for at anvende kryptovaluta til hvidvask af penge, skatteunddragelse og finansiering af terrorist-virksomhed.

Ministrene skal mødes om en uge, nemlig 7. september.

Hypefactor kan være på kant med loven

Hypefactor bliver børsnoteret på mandag. Men processen frem til noteringen kan have været præget af ulovligheder, mener b ørsretsekspert Paul Krüger Andersen, professor emeritus ved Juridisk Institut på Aarhus Universitet ifølge Børsen.

“Efter min vurdering er det en overtrædelse af markedsmisbrugsforordningen,” siger professoren i avisen.

Det sker efter, at samme avis tidligere har skrevet om, at selskabets PR-mand, Søren B. H. Berg har hyldet virksomheden i den store Facebook-gruppe Aktieporteføljen uden at have gjort opmærksom på, at han arbejdede for Hypefactors.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital