Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Dansk bekymring over EU’s nye ophavsrets-regler: Rammer for bredt og er umulige at håndhæve i praksis

DI er bekymret over EU’s netop vedtagne regler om ophavsret, som er umulig at håndhæve i praksis.

Dansk Industri er bekymret over EU’s nye ophavsrets-direktiv, som onsdag blev vedtaget i Europa-Parlamentet.

Det kan du læse mere om her: Konsekvensen af ny EU-aftale onsdag aften: Nu er det (nok) slut med YouTube og Facebook, som vi kender det

Ganske vist erklærer DI sig godt tilfreds med, at ophavsrets-reglerne i EU omsider bliver opdateret til en digital tidsalder, hvor det er nemt og ligetil at kopiere og videredele ophavsretsligt beskyttet materiale.

Men DI er samtidig bekymret over ophavsretsdirektivets bredde.

“Vi er bekymrede for, om direktivet rammer for bredt og pålægger alle typer af digitale platforme – som for eksempel online-dating, crowdfunding og deletjenester - nye krav om at overvåge og fjerne indhold fra brugere, der bryder med de nye ophavsretsregler,” lyder det fra senirchefkonsulent i DI Digital, Søren Cajus.

Han mener, at det havde været bedre, hvis de nye regler alene havde fokuseret ‘på de platforme, der er skabt med henblik på at vise indhold såsom musik, film og nyheder med ophavsret.’

Også de såkaldte snippets - altså den tekst, der skrives i forbindelse med link på søgetjenester og lignende - rejser bekymring i DI Digital.

Direktivet giver nemlig ifølge DI Digital ikke et klart svar på, om disse snippets er undtaget eller ej fra direktivet.

“Ifølge EU-direktivet gælder det individuelle ord og meget korte uddrag, men det er uklart, hvad det betyder i praksis. Vi er bekymrede for, om videndeling via eksempelvis søgetjenester svækkes med de nye regler,” siger Søren Cajus.
DI Digital peger også på, at det i praksis vil være umuligt for eksempelvis Google og Facebook at håndhæve de nye regler.
“Det er i praksis en umulig opgave for platformene fuldstændigt at sikre, at intet ophavsret-beskyttet indhold slipper igennem. Derfor at det vigtigt, at håndhævelsen af de nye regler kommer til at ske på et grundlag, som også praktisk kan håndteres af parterne,” lyder det fra DI Digital.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere