Artikel top billede

Efterlysning: Tip museum om gode coronaløsninger

Danskernes opfindsomhed under pandemien skal bevares for eftertiden. Derfor søger Teknisk Museum eksempler på nogle af de mange initiativer, der gør en svær situation lidt lettere.

Mange sammenligner situationen i Danmark under pandemien med besættelsestidens krisestemning og sammenhold – og der er sikkert talrige holdninger til, om dén parallel er passende eller helt ude i hampmarken.

Men én sikker fællesnævner er den opfindsomhed, virksomheder og private udviser i en svær situation.

Nogle kæmper for at få dagligdagen til at fungere, andre bruger kræfter på at dække manglen på værnemidler som ansigtsmasker og håndsprit ved at omstille produktionen eller 3D-printe dele på køkkenbordet. Det vil Danmarks Tekniske Museum gerne dokumentere.

”Det er vigtigt, at vi får gemt disse historier. Derfor hører vi meget gerne, hvis man kender til nogle gode nye løsninger eller opfindelser,” siger museumsinspektør Jacob Thorek Jensen.

Museet har allerede været i kontakt med nogle af de virksomheder, som bidrager med løsninger til den nuværende sundhedskrise. Det er bl.a. Naturfrisk Group, som har omstillet produktionen på Nyborg Destilleri fra whiskey, rom og gin til sprit, som bruges til at lave håndsprit.

Udstilling på vej

Når museet igen kan slå dørene op, bliver det med en ny udstilling, som kommer til at vise nogle af eksemplerne på danskernes opfindsomhed under coronakrisen.

Udstillingen vil også rumme eksempler på tidligere tiders opfindsomhed frem fra museets samling. Som for eksempel da man under 2. Verdenskrig forsøgte at erstatte cykeldæk af gummi med reb.

Det lyder jo umiddelbart lige så attraktivt og langtidsholdbart som fredagsøl over Skype. Men begge dele er trods alt bedre end intet.

Museet vil også meget gerne høre fra virksomheder, der har omstillet produktionen under coronakrisen – eller hvis man kender til nogen, som har udviklet en god ide til, hvordan vi som samfund kan komme bedre gennem krisen.

Send tips direkte til museumsinspektør Jacob Thorek Jensen på jtj@tekniskmuseum.dk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere